Politika
28 Kas 2020 09:00 Son Güncelleme: 28 Kas 2020 16:37

Cumhurbaşkanı açıkladı: Kanal İstanbul'da ihale aşamasına gelindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çılgın projem' diye adlandırdığı Kanal İstanbul için ihale aşamasına gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un mimari boyutunun tamamlandığını artık ihale aşamasına gelindiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı açıkladı: Kanal İstanbul'da ihale aşamasına gelindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'çılgın projem' dediği Kanal İstanbul için ihale aşamasına gelindi. Kanal İstanbul'un mimari boyutunun hazır olduğunu açıklayan Erdoğan, "Bunun yanında teknik tüm boyutlar hazırdır ve artık işin ihale safhasına gelmiştir" dedi. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor, yerli ve küresel" dedi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, "Kanal İstanbul Projesi'nin mimari boyutu hazırdır" dedi ve "Bunun yanında teknik tüm boyutlar hazırdır ve artık işin ihale safhasına gelmiştir" açıklamasında bulundu. Erdoğan, şunları söyledi:

"Önümüzde bizim en büyük proje, benim 'Çılgın Projem' dediğim, Kanal İstanbul Projesi'dir. Şu anda Kanal İstanbul Projesi ile ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yerli ve küresel bunlar var. Dikkat ederseniz şu an itibarıyla yine bizim yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil. Yatırımlarımız alt yapı, üst yapı olarak devam ediyor. Bunların içerisinde dikkate değer, bir numaralı proje, Kanal İstanbul Projesi'dir. Projenin mimari boyutu hazırdır, bunun yanında teknik bütün boyutlar hazırdır. Artık işin ihale safhasına gelmiştir. Bu görüşmeleri de Ulaştırma Bakanlığımızla biz şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı birleştirerek 'Bu işi birlikte yürüteceksiniz.' dedim. Birlikte bu proje inşallah yürütülüyor. Bu adımı da en kısa zamanda atarak, Kanal İstanbul Projesi ile İstanbul çok daha farklı bir görünüme ve uluslararası anlamda da çok farklı bir güce ulaşacaktır."