Güncel
02 Kas 2020 08:30 Son Güncelleme: 02 Kas 2020 08:56

Cumhurbaşkanı açıkladı: Elazığ ve Malatya'daki gibi evler yapılacak

İzmir'deki depremin ardından bölgeye giden ve açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya ve Elazığ depreminde olduğu gibi İzmir'de de depremzedeler için evler yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı açıkladı: Elazığ ve Malatya'daki gibi evler yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir depremzedeleri için konutlar yapılacağını açıkladı. İzmir'deki depremin ardından yoğun şekilde rezerv alan temini çalışmalarının yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Rezerv alanlarla birlikte hemen enkazlar kaldırılarak, ardından inşaat çalışmalarına başlanacak" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezinde brifing aldıktan sonra depremin ardından yapılan çalışmalar ve son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, rezerv alan temini çalışmaları yapıldığını belirterek "Bu rezerv alan çalışmalarıyla birlikte de süratle enkaz kaldırma çalışmalarımız devam edecek. Enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ederken bir taraftan da nerede rezerv alan var, bu çalışmaları yapıp bu rezerv alanlara göre de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız buralarda hemen süratle adımları atacak. Elazığ ve Malatya deneyimini aynen burada da inşallah değerlendireceğiz" dedi. 

Erdoğan, depremzedeler için konutların süratle yapılacağını şöyle dile getirdi: "Süratle inşallah en kısa zamanda bu inşaat çalışmaları ile birlikte bu enkazda evleri yıkılan vatandaşlarımız için en kısa sürede bu evler yapılıp, vatandaşlarımızın da buralara taşınmasını inşallah sağlamış olacağız." 

Fakat bu süre içerisinde değişik yerlerde kiralık ev bulan vatandaşlara kiraları ödenerek, oralara yerleşmelerini sağlayacaklarına vurgu yapan Erdoğan, halkın zarar gören eşyalarının bedellerinin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ödenerek, vatandaşlara en ufak bir sıkıntı yaşatılmayacağını kaydetti.  

ETİKETLER
#İzmir depremi