Ekonomi
28 Haz 2013 12:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:29

Cratos'un patronu Bozoğlu'na 'iflas davası' açıldı

Açılışına, Jennifer Lopez'in getirilmesi girişimi ile adından söz ettiren KKTC'nin en büyük otellerinden Cratos Prem

Cratos'un patronu Bozoğlu'na 'iflas davası' açıldı
220 milyon dolarlık yatırım yapıldığı açıklanan 410 odalı Cratos Premium Oteli, KKTC’nin de en büyük yatırımlarından biri olarak kayıtlara geçti. 2010’da yapılan açılışa her ne kadar Amerikalı pop yıldızı Jennifer Lopez gelmese de Ankara ve Ada’nın üst düzey siyasileri açılışta hazır bulundu.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dönemin başbakanı İrsen Küçük ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Cratos’un kurdelesine kesen siyasiler arasında yer aldı.
 
Aynı zamanda Boz Group Yönetim Kurulu Başkanı da olan Murat Bozoğlu hakkındaki iflas istemli dava İstanbul 35. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde (ATM) görülüyor. Dava dosyasına giren evraklardan edinilen bilgilere göre Bozoğlu hakkındaki iflas davasına gidilen süreçte şunlar yaşandı:
 
ÇEKLER KARŞILIKSIZ ÇIKTI
 
Kent Faktoring, Boz Şirketler Grubu bünyesindeki bazı şirketler ile borç protokolü düzenlendi. Kent Faktoring’e olan borca karşılık 12 ayrı çek verildi. Çeklere Murat Bozoğlu da imza atarak tüm borçtan sorumlu oldu. Ancak günü gelen çekler ödenmediği gibi tamamı karşılıksız çıktı. Alacaklı şirket avukatları öncelikle Bakırköy 17. İcra Müdürlüğü aracılığı ile üç ayrı dosyada iflas istemli icra takibi başlattı. Toplam 3 milyon TL’yi bulan borç için gönderilen ödeme emirleri de yanıtsız kalınca, alacaklı şirket avukatları bu kez mahkemenin yolunu tuttu.
 
İFLASI İSTENDİ
 
İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne, Murat Bozoğlu’nun iflası istemi ile dava başvurusu yapıldı. Yapılan başvuru kabul edildi ve 35. ATM’de dava açıldı. İlk duruşması 22 Mayıs’ta yapılan duruşmaya Bozoğlu’nun da, avukatının da katılmadığı anlaşıldı. Mahkeme bir sonraki duruşma için ise temmuz başına gün verdi. Mahkemenin, Bozoğlu hakkında ‘iflas’ kararı vermesi durumunda, üzerinde kayıtlı malların satışı söz konusu olabilecek. Konu ile ilgili görüşmek istediğimiz, oteline not bıraktığımız Murat Bozoğlu’na ise ulaşılamadı.