Sektörel
14 Ağu 2013 11:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:33

Çin'in 'Çakma Paris'i tutmadı!

Şangay'a 200 kilometre uzaklıkta Eyfel Kulesi ve çevresinin birebir kopyalandığı Tiandu Cheng bölgesi, hayalet şehre dönmek üzere

Çin'in 'Çakma Paris'i tutmadı!
Taklit çılgını Çin'in dünyanın ünlü şehirlerini kopyalama projesi 'Paris'te tutmadı. Çinliler bu sefer Paris’in sembolü Eyfel Kulesi’ni ve çevresini birebir inşa etti. Tiandu Cheng yani ‘gökyüzü şehri’ olarak adlandırılan bölge Şangay’a 200 kilometre uzaklıkta bulunan Hangzhou’nun bir parçası. Ancak bölge ne yazık ki, hayalet şehre dönmek üzere.
 
Proje 6 yıldır sürüyor
 
Euronews'in haberine göre, 2007 yılında başlanan proje neredeyse bitiyor. Projeyi yapan Zhejiang Guangsha şirketi herşeyin yolunda gittiğini söylese de sokaklar boş görünüyor. Versailles’a bakan 300 metrekarelik bir apartmanın aylık kira bedeli yaklaşık 500 Euro. Bu bölgede 10 bin kişi yaşayabilir. Ancak yerel medya evlere ilginin az olmasından dolayı burayı hayalet şehir olarak adlandırıyor. Yetkililer kaç evin boş kaldığı bilgisini vermiyor.
 
Ordos da boş kaldı
 
Öte yandan Çin’deki hayalet kentlerin sayısı artıyor. Onlardan biri de Moğalistan’ın bir bölgesinin taklit edildiği Ordos şehri. Yeterince talep olmayınca konut fiyatları da bir yıl içinde yarı yarıya düşmüş. Aynı durum Tiandu Cheng için de bekleniyor.