Ekonomi
15 Tem 2015 09:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:56

Çin ekonomisi yüzde 7 büyüdü!

Bu yılın ilk yarısında Çin ekonomisinin yüzde 7 büyüdüğü bildirildi

Çin ekonomisi yüzde 7 büyüdü!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından bugün açıklanan verilere göre, yılın ilk altı ayında Çin'in gayri safi yurtiçi hasılası 29 trilyon 686 milyar 800 milyon yuana ulaştı ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 büyüdü. Ekonomistler ise yüzde 6,8 büyüme bekliyorlardı.
Verilerde birinci sektördeki katma değerin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 arttığı, ikinci sektör ve üçüncü sektörde katma değerlerinde de ayrı ayrı olarak yüzde 6,1'lik ve yüzde 8,4'lük genişleme görüldüğü kaydedildi.
Çin Ulusal İstatistik Bürosu sözcüsü Sheng Laiyun yaptığı açıklamada, yılın ilk yarnısı itibariyle de büyümenin yüzde 7 olarak gerçekleştiğini belirtirken, bu büyümeye en büyük katkının tüketimden geldiğini bildirdi.
Yılın ilk yarısında ekonomik büyümeye tüketimin katkısı yüzde 60 olurken, sermaye oluşumu da büyümeye yüzde 35,7 katkı sağladı. Net ihracatın ekonomik büyümeye katkısı ise yüzde 4,3 oldu.   
Çin Devlet Konseyi Basın Ofisi tarafından düzenlenen basın toplantısında Çin Ulusal İstatistik Bürosu Sözcüsü Sheng Laiyun, ekonominin rasyonel bir düzeyde seyrettiğini, belli başlı endekslerin yavaş yavaş yükseldiğini ve ekonomide iyileşmenin görüldüğüne işaret etti.