Sektörel
10 Ağu 2016 11:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:33

Çiftçiye kredi borcu müjdesi

Hükümet çiftçilerin biriken borçlarının yeniden yapılandırılması ve icra takiplerinin durdurulması için çalışma başlattı...

Çiftçiye kredi borcu müjdesi
Hükümet kooperatif ve çiftçilerin biriken borçları için harekete geçti. Bu kapsamda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çiftçiler için önemli bir karar aldı. Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırılacak. Yenişafak'ın haberine göre böylece 1268 kooperatifin 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayılarak yeniden ödeme planı yapılmış olacak. Borçlardan dolayı başlatılan icra takiplerini de durdurulurken, afetlerden etkilenen çiftçilerin, üreticilerin Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını da bir yıl süreyle ertelenecek. Hükümetin kararı kapsamında, üreticilerin mağduriyetini gidermek için Tarım Sigortaları'nın etkinliğini artırılacak ve kapsamı genişletilerek, TARSİM'i daha etkin çalışacak hale getirilecek.

Başbakan Binali Yıldırım dün grup toplantısında yaptığı konuşmada ekonomiye dinamizm getirecek bazı tedbirleri açıkladı. Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırdıklarını belirtren Yıldırım, “Tasarrufları artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi'ni otomatik hale getiriyoruz. Sistemin hayata geçmesiyle önümüzdeki yıllarda en az 90 milyar tasarruf sağlayacağımızı hesap ediyoruz.” dedi. “Bu sistemin hayata geçmesiyle önümüzdeki yıllarda en az 90 milyar tasarruf sağlayacağımız hesap ediyoruz.” diyen Başbakan Yıldırım.Tasarrufları artırmak, büyük yatırımları gerçekleştirmek, Türkiye'yi 2023'e hazırlamak için Türkiye Varlık Fonu'nun kurulmasına karar verdiklerini belirterek, yasa tasarısını TBMM'ye gönderdiklerini anımsattı.