Konut Haberleri
23 Kas 2015 08:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:49

Cevizlibağ Ataköy arasında konut yapılacak!

Sanayi bölgesi Cevizlibağ ile toplu konut alanı Ataköy arasındaki 7 kilometrelik hat, imar planla ile konut hattı oluyor

Cevizlibağ Ataköy arasında konut yapılacak!
İstanbul'un eski sanayi bölgeleri uzun bir süredir yeni konut alanlarına dönüşüyor. Levent'te, Mecidiyeköy'de başlayan ve çeşitli semtlere yayılan bu süreç yeni bölgelerle devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Yasası'nın verdiği rüzgarla şehir içinde kalan fabrika binaları yüzde 1 KDV avantajının yanı sıra kolay dönüşebilmeleriyle de markalı üreticilerin gözdesi oldu. İstanbul'un merkezine kolay ulaşımı ile öne çıkan Topkapı Cevizlibağ-Ataköy hattı da fabrika dönüşümü ile konut ve ofis alanı haline gelmeye başladı.

YENİ PROJELER GELİYOR

Bölgedeki yeni projeler bunlarla sınırlı değil. Topkapı'da Çukurova Grubu'na ait 17 bin metrekarelik parselde kat karşılığı anlaşan Beyaz İnşaat, hemen bitişikteki Eczacıbaşı Grubu'na ait 10 bin metrekarelik arsayı da satın alarak iki etaptan oluşacak bir proje geliştiriyor. 27 bin metrekare arsa üzerinde, konut ve ticari alandan oluşacak projenin startını veren Beyaz İnşaat-Çukurova Grubu ortaklığı, bölgedeki büyük ölçekli yatırımlardan biri olacak. Yaklaşık 400 konutun yer alması öngörülen projede, tüm bölgeye hizmet verecek ticari alanlar da bulunacak. Topkapı Maltepe bölgesinde Koç Üniversitesi Hastanesi'nin açılması da bölgede değişim rüzgarlarının esmesinde son derece etkili olmuş durumda. Memorial Hastaneleri'nin Bahçelievler-Ataköy kavşağında yapımına başladığı hastane kompleksi de değişimin hızlanmasını sağlıyor. Hastanenin Carrefoursa arazisi üzerine geliştirildiğini belirtelim.

KOLAY ULAŞIM

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, bölgedeki sanayi alanlannın imara açılmasının konut üreticilerinin işini kolaylaştırıp proje sayısını artırdığına dikkat çekiyor. Maya, "İşyerleri Beylikdüzü'nden Taksim'e uzanan bölgede olanlar bu hattı çok tercih ediyorlar. Metrobüsten metroya kadar ulaşım kolaylığı ile öne çıkan bölgede fiyatlar ciddi oranda artmış durumda. Havalimanı'na yakınlık da bölgenin cazibesini artırıyor" diyor.

KİMLER TERCİH EDİYOR

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul'un Merkezi İş Alanf nın (MİA) bir alt bölgesi olan bölgenin home-offıce, ofis ve konut projeleri ağırlıklı geliştiğine dikkat çekiyor. Yazıcı, bölgede genellikle küçük alanlı dairelerin orta ve orta-üst gelir grubundaki çalışan bekar ve çocuksuz aileler tarafından tercih edildiğini vurguluyor. Bölgenin nitelikli konut ihtiyacının artması konut geliştiricilerini projelerinde ofisle beraber konutların da yer aldığı karma projelere yönlendiriyor.

DÖNÜŞÜM ALANI

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, fabrikaların ya da eski konut sitelerinin dönüşümüyle yeniden şekillenen hat üzerinde önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm faaliyetlerinin artacağına dikkat çekiyor. Erilkun, "Özellikle Ataköy bölgesi merkezi konumu ile dikkat çekiyor. Ataköy 5. Kısım'ın önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi beklentisi bölgede eski konut satışlarını durdurdu" diyor.