Yazlık Projeler
24 Haz 2014 11:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:19

Çeşme'ye yeni tesislerin önü açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir'in Çeşme İlçesi Alaçatı'da 'Kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi hakkındaki yönetmelik' çıkardı. Yönetmelikle Çeşme'de Hazine'ye ait en kıymetli yerlerde otel ve günübirlik tesis yapılacak.

Çeşme'ye yeni tesislerin önü açıldı!
İzmir Çeşme Alaçatı Mahallesi Liman Mevkii'nde otel veya tatil köyü, Alaçatı Mahallesi Liman Mevkii'nde günübirlik tesis, Alaçatı Mahallesi Liman Mevkii'nde otel veya tatil Köyü, Alaçatı Mahallesi Liman Mevkii'nde günübirlik tesis yeri olarak 4 yer belirlendi.

Yine Çeşme Altınkum turizm merkezi Musalla Mahallesi Çatalazmak Mevkii'nde günübirlik tesis, Çeşme Musalla Mahallesi Çatalazmak Mevkii'nde günübirlik tesis olarak iki yer ve Selçuk Pamucak turizm merkezi Selçuk Köyü Pamucak Mevkii'nde de bir otel veya tatil köyü olmak üzere, toplam 7 yer belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi gazetede yayımladığı bu yerler için girişimcilerin en geç 8 Ağustos tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurması gerektiğini hatırlattı.

Çeşme Belediye Başkanı Muhuttin Dalgıç, tahsis edilen yerlerin Çeşme ve Alaçatı'nın en kıymetli alanları olduğunu belirterek, tahsislerin Alaçatı'da Süzer Otel'in üstü, Solto Otel'in yanı, Sidesıde Beach'ten önceki koy, Çeşme Ovacık Çatalazmak bölgesi, Altınkum'un yanı olarak tarif etti. Dalgıç, turizm tahsislerini uzun zamandır beklediklerini belirterek, şöyle dedi:


"Uzun süredir bu tahsislerin yapılması taraftarıyım. Devletin elindeki yerlerin tahsise çıkılması lazımdı. Olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Bu alanlar, Çeşme'nin en kıymetli yerleri. Yatırımcının önünü açmak lazım. Planlar hazır. Yatırımcının önünü açabilmek için ruhsatları hızlı bir şekilde vereceğiz."