Konut Haberleri
23 Ağu 2014 15:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:43

Çeşme’nin TOKİ’ye de ihtiyacı var

Alaçatı’daki taş evlerin mimarı Veryeriler İnşaat’ın patronu Alphan Veryeri, “Çeşme’nin kışın 27 bin olan nüfusu yazın 300 bine çıkıyor. Jet-set geliyor ama 40-50 bini de çalışan. ‘TOKİ’ye de ihtiyaç var” dedi.

Çeşme’nin TOKİ’ye de ihtiyacı var
10 yılı aşkındır Alaçatı’da inşaat yapan, bölgedeki ‘taş ev konseptinin’ yaratıcısı Veryeriler İnşaat’ın patronu Alphan Veryeri, son günlerde gündemde olan ‘Çeşme’ye TOKİ evleri’ konusunu değerlendirdi. Veryeri, “Çeşme’de hem Bodrum’daki gibi ‘fazla lükse’ hem de TOKİ’ye ihtiyaç var” diye konuştu.

EN FAZLA İKİ KATLI EVLER YAPMALI
Bölgede dönemsel olarak çalışan binlerce kişi olduğuna dikkat çeken Veryeri, “Çeşme’de kışın 27 bin kişi yaşıyor. Yazın bu nüfus 300 bine çıkıyor. Ve bu 300 bin nüfusun nereden bakarsan 40-50 bini çalışan. Elbette bu insanların oturacağı toplu konutlara ihtiyaç var” diye devam etti. Ancak bu konutların Çeşme’nin ahengini bozmayacak şekilde 2 katlı olması gerektiğini ifade eden Veryeri, “Konutlar 2 katlı ve belediyenin göstereceği bölgede olursa çok ciddi bir ihtiyacı da karşılar” dedi.

ŞİMDİ DE VİLLA MAHALLESİ KURUYOR
Veryeri olarak Çeşme’de Ayasaranda bölgesinde yeni bir projeye başladıklarını ve bu projede Çeşme’deki ‘aşırı lüks’ talebini karşılamayı planladıklarını anlatan Veryeri, “Burada Quatto dicci isimli 14 üniteden oluşan bir mahallemiz olacak. Villalardan, bir de butik otelden oluşan, denize sıfır kendi plajı olan, karşısında Sakız Adası manzarası olan bir projeden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

FAZLA LÜKS: FİYATI 1.3 MİLYON EURO
‘Fazla lüks neleri kapsıyor’ diye sorduğumuzda ise Veryeri, “Her ünitenin özel havuzu, bahçesi var. Aynı zamanda evler elektronik, klima, perde tek tuşla açılıyor. Evden çıkıp tekneye binip, Sakız’a gitmek 1 saat” dedi. Projede 220 metrekare villa tipi bir evin 350 metrekare bahçesinin olduğunu vurgulayan Veryeri, fiyatların ise 1 milyon euro ile 1.3 milyon euro aralığında olduğunu söyledi.

Arsa fiyatlarında 5 ayda %25 artış
ALAÇATI’DA bugüne kadar toplam 354 konut inşa ettiklerini söyleyen Alphan Veryeri, önümüzdeki 2 yılda 50 taş ev planlarının daha olduğunu söyledi. Alaçatı’da fiyat artışının hız kesmeden devam ettiğini de vurgulayan Veryeri, “Arsa metrekare fiyatları son 5 ayda yüzde 20-25 üstüne koydu. Köyiçinde 400 bine de var, 900 bine de 200 metrekare arsa var. Metrekare fiyatı 3 – 4.500 TL aralığında” diye konuştu.
Akşam