Kira
25 Ara 2020 10:19 Son Güncelleme: 25 Ara 2020 10:29

Çeşme'nin nüfusu 5 kat artınca kiralık ev de villa da kalmadı!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklanan yılbaşı organizasyonları vatandaşları bahçeli evlere, villalara yöneltti. Dört gün boyunca sokağa çıkma kısıtlamasını villada geçirmek isteyenler yılbaşında Çeşme'ye akın ediyor. Ancak ilçede kiralık villa da ev de kalmadı...

Çeşme'nin nüfusu 5 kat artınca kiralık ev de villa da kalmadı!

Otellerde ya da farklı mekanlarda yılbaşı kutlama programlarının koronavirüs nedeniyle yasaklamasının ardından vatandaşlar villalara ve bahçeli evlere akın ediyor. İmkanı olanlar elini çabuk tutup villa ya da bahçeli ev kiralıyor.

Yeni akım yılbaşı anlayışı nedeniyle Çeşme'deki villalara ve bahçeli evlere rağbet arttı. Yılbaşı haftası için ilçedeki tüm villalar ve evler kiralandı. Kiralık kalmadı.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, otellerde yılbaşında yüzde 20 -25 doluluk olduğunu söyledi. Demir, Çeşme'nin yazlık nüfusunun 40 binlerden 200 binlere ulaştığını belirterek, "Yılbaşıyla ilgili kiralık ev bulmak zor. Hepimizin bilmesi gerekir ki bu genelde kiralık evleri de kapsıyor." dedi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bu sene yılbaşı geçen senekilerden farklı geçecek. Çeşme ilçesindeki otellerdeki doluluk oranı, sokağa çıkma kısıtlamalarında otel ve konaklama tesislerinin yılbaşı kutlama programları, eğlence ve balo düzenlenmesi yasaklanınca düşük seviyede kaldı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, bu sene otellerde doluluk oranının yüzde 20-25 doluluk olduğunu söyledi.

KİRALIK VİLLA KALMADI

Genelgeden sonra vatandaşların otellerden çok kiralık villalara yöneldiğini belirten Demir, "Çeşme'nin yazlık nüfusu 40 binlerden 200 binlere ulaştı. Şu an Çeşme'de kiralık ev bulmak oldukça zor. Hafta sonlarında yaz günlerini aratmayan bir hareket var. Kış misafirlerimiz Çeşme'nin güzel havasını teneffüs etmek, şehir kalabalığından uzaklaşmak için geliyor. Siteler terk edilmemiş durumda. Yılbaşıyla ilgili kiralık ev bulmak zor. Hepimizin bilmesi gerekir ki bu genelde kiralık evleri de kapsıyor. Buralara yönelik etkinlik düzenlenmesi ve ilanının yapılması son çıkan genelgeyle tamamen yasaklandı. Hepimiz koronavirüsle mücadele ederken yılbaşının kutlanmamasını çok doğal kabul ediyoruz" diye konuştu.

YÜZDE 50 DOLULUK 

Alaçatı'da hizmet veren bir otelin ön büro müdürü Kübra Yüksel de, "Daha önceki yılbaşılarına baktığımızda bu yıl çok farklı olacak. Özellikle Alaçatı'da sokak kutlamaları meşhurdu. Bu yıl boş olacak. Kimselerin evden çıkmak istemeyeceğini düşünüyoruz. Ne kadar sosyal mesafe olsa da başka insanlarla aynı yerde bulunmak için 4 gün uzun bir süre. O nedenle bu yılbaşını yüzde 50 doluluk oranıyla geçireceğimizi düşünüyorum. Önceki senelerde Alaçatı'da her yer yüzde 100 dolu olurdu hatta bekleme listelerimiz olurdu. Bu defa böyle olmadı. 'Sağlık olsun' diyoruz. Önümüzdeki süreçte ne kadar dikkat edersek, bu salgın o kadar hızlı geçecek gibi görünüyor. Turizmin hareketlenmesi için biz yaz aylarını bekliyoruz" dedi.