Konut Haberleri
25 Oca 2016 14:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:01

Çeşme turizmine TOKİ imzası

Bölge insanları tarafından çok büyük ilgi ve talep gören TOKİ Çeşme projesi, aynı zamanda turizme de katkı sağlayacak.

Çeşme turizmine TOKİ imzası
Geçtiğimiz aylarda ön talep toplanan TOKİ Çeşme projesi, iddialı geliyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı, Mehmet Ergün Turan, İzmir Çeşme Sosyal Konut Projesi’nin Türkiye'e bir örnek oluşturduğunu ifade etti. Turan, söz konusu projede  yerel unsurların ve yatay mimari ile birleştirildiğini ve bu tarz projelerin Türkiye genelinde  devam ettiğini söyledi.

İzmir Çeşme Sosyal Konut Projesi’nin yoğun ilgi gördüğünü de belirten Başkan Turan, talep örgütlenmesi yöntemi ile başlattıkları projeye ilişkin önemli geri dönüşler aldıklarını ve projeyi kısa süre içinde tamamlayarak hak sahiplerimize noter huzurunda ‘Konut Belirleme Kurasını' takiben güzel evlerini teslim edeceklerini belirtti.

Kentlere yatay planlama, semt kültürü ve yöresel unsurların değer kattığını da vurgulayan Başkan  Turan, Çeşme projesine sadece ilçeden değil İzmir'in çeşitli bölgelerinden talep geldiğini, ayrıca projenin turizme de önemli katkı sağlayacağını söyledi.

12 etap halinde inşa edilmekte olan İzmir Çeşme Sosyal Konut Projesi’nin bin 75 konuttan oluştuğunu da sözlerine ekleyen Başkan Turan, projeden konut sahibi olmak isteyenlerin daha önce hiç ev sahibi olmaması ve hane halkı gelirinin toplam 3 bin 200 liranın altında olması gerektiğini ayrıca bunlara ek olarak 5 yıl Çeşme ilçesi sınırları içinde ikamet ediyor ya da Çeşme nüfusuna kayıtlı olma gibi şartların da arandığını ifade etti. Ayda 400 liralık taksitle satışa çıkardığı bin 75 konutluk Çeşme Projesi’ne 4 bin talep geldi.