Konut Haberleri
14 Eki 2016 08:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:44

Cerablus'aa 2 bin kişilik çadır kent!

Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden kurtulmasına rağmen yoğun göç veren ve barınma sorunu yaşanan Cerablus'ta 2 bin kişilik çadır kent kurulacak...

Cerablus'aa 2 bin kişilik çadır kent!
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Fırat kalkanı Harekatı ile Özgür Suriye Ordusu tarafından terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'un artan nüfus ve barınma sorunun çözümü için 2 bin kişi kapasiteli çadır kent kurulacağı açıklandı.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı tarafından ilçenin doğusundaki futbol sahasına kurulacak olan çadır kent  için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de çalışmalara başladı. İlk etapta 100 çadırın kurulacağı alanda Suriyeliler'in barınması sağlanacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Cerablus Koordinatörü Abdurrahman Kocaaslan, Fırat Kalkanı harekatı sonrasında Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla, çalışmalara başladıklarını, yüz kişilik temizlik ekibi ve 16 iş makinesiyle şehri temizlemeye devam ettiklerini, şimdiye kadar 800 kamyon çöp çıkarıldığını, ilçeye temiz su verdiklerini, tıpkı Gaziantep'teki mahalleleri temizledikleri gibi Cerablus'u da temizlediklerini söyledi.