Konut Haberleri
14 Ağu 2017 17:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Ceneviz Kalesi turizme kazandırılacak!

Düzce Akçakoca'nın tarihi Ceneviz Kalesi, restore edilip turizme kazandırılacak. Bu kapsamda bölgede turizmin canlanması hedefleniyor.

Ceneviz Kalesi turizme kazandırılacak!
Mavi bayraklı iki plajı ve sahil hizmetleriyle birçok turist ağırlayan Düzce'nin Akçakoca ilçesinin turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Ülke tanıtımı için önemli

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici,
Ceneviz Kalesi'nin ilçe ve ülke tanıtımı için önemli bir değer olduğunu söyledi.

Yemenici, "Burası Bizans döneminde yapılmış, Haçlı Seferleri sırasında da gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır. Ceneviz Kalesi'nin tarihçesi çok önemli ama bugün burayı topluma kazandırmak için restorasyon çalışmaları, surlar ve uç kalesini ortaya çıkarmak için çalışmalara başladık. Hem içerisi hem de surlarla beraber burası yeniden inşa edilip tarih ortaya çıkarılacak. Bundan sonra da Ceneviz Kalesi, turizm anlamında çok güçlü bir şekilde hizmet edecek" diye konuştu.

Engelli vatandaşlar için özel araç

Gelen misafirlerin, cankurtaranların olduğu, kumsalın tertemiz ve deniz hizmetlerinin bulunduğu alanda denize girebildiğini vurgulayan Yemenici, "Ayrıca engellilerimizi de denizle buluşturuyoruz. Engelli vatandaşlarımız, özel araçlarımızla güvenli şekilde denize girebiliyor. Buralar üst seviyede olan kumsallar. Biz de burada misafirlerimizi memnun etmek için çaba sarf ediyoruz." dedi.