Konut Haberleri
29 Kas 2017 11:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Çelik üreticisinden inşaat sektörüne yanıt

Çelik fiyatlarındaki artış inşaatları durma noktasına getirirken Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Başkanı Tosyalı'dan açıklama geldi. Tosyalı böyle bir sorunun olmadığını iddia etti.

Çelik üreticisinden inşaat sektörüne yanıt
Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Başkanı Fuat Tosyalı, sektörle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Üretimde rekor beklediklerini söyleyen Tosyalı inşaat sektöründeki çelik isyanına da değindi. 

Tosyalı, çelik sektörünün üretim performansına ilişkin, "Bu yıl sonunda 36 milyon tonu aşarak rekor bekliyoruz. Çin ekonomisindeki hareketliliğin yanı sıra yurt içindeki altyapı yatırımlarının yoğunluğu da üretim artışında rol oynuyor. Devlet, hala ülkemizdeki en büyük işveren konumunda. Çok ciddi altyapı yatırımları var. Bunların çelik ihtiyacını karşılamak yine bize düşüyor" diye konuştu. 
 
Tosyalı, istihdam, büyüme ve ihracata katkı için yatırımlara 2018'de de devam edeceklerini vurgulayarak, "Bütün bunları üst üste koyduğumuzda 2018 yılını bu yıla göre daha hareketli geçireceğimize inanıyoruz." diye konuştu.
 
İNŞAATTA ÇELİĞİN PAYI YÜZDE 3

Tosyalı, müteahhitlerin inşaat çeliği fiyatlarındaki artışlara yönelik tepkisine de değinerek, inşaat işinde çeliğin payının yüzde 2-3'ü geçmediğini vurguladı. Tosyalı, "Sanıyorum onların sıkıntıları hükümetten fiyat farkı talep etmek. Onu bahane ederek inşaat çeliğinin fiyatını gündeme getiriyorlar." dedi.