Konut Haberleri
02 Nis 2016 09:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

Çekmeköy'de tasarımlı dönüşüm

Çekmeköy'de tasarımlı dönüşüm. 3. köprü bağlantısı, 3 ayrı metro hattı planlaması ve ilçe belediyesi tarafından yapılan yatırımlar, Çekmeköy’deki değer artışına hız kazandırdı.

Çekmeköy'de tasarımlı dönüşüm
İstanbul'un en güzel yerinde dönüşüm rüzgarı. Çekmeköy Belediyesi şu anda ise imar izinleri çıkan Merkez Mahallesi Dere Planları, Alemdağ İlim Caddesi ve Alemdağ Saray Caddesi ve bu caddelere çıkan tüm sokakları kapsayan kentsel tasarım projelerini hayata geçiriyor.

2009 yılından bugüne kadar yapılan plan çalışmalarında, tüm mahallelerin imar planları kısa süre içinde çıkarılan çekmeköy’de kentsel dönüşüm yasası çıkmadan önce başlayan dönüşüm hareketiyle  7 yılda, 7 bine yakın ruhsat verildi. Ayrıca 7 yılda 35 binin üzerinde daire dönüştü. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, insanların beklentileri ve doğal yapıyı esas alarak hareket ettiklerini belirterek, “Gelişmiş toplumlarda kent planlama ilkelerinin yeniden geleneksel değerleri önemsediğini, doğaya özlemin artığını görüyoruz. Bizler, elimizde olan mevcut doğal hazinelerin kıymetini ve mahalle kültürünün değerini biliyoruz. Bizde mahalle olgusu ilçe geneline yayılıyor ve geniş bir aile olarak sosyal hayatımızı devam ettiriyoruz” dedi.
Verilen bilgilere göre, Merkez Mahallesi’nde 4 kat, 3 kat ve 2 kat binalar yapılacak. Alemdağ Saray Caddesi’nde yapılar ise azami 6 kat olacak. Alemdağ İlim Caddesi de yine az katlı, en fazla 6 kat olarak planlandı.