Güncel
18 Eki 2020 05:30 Son Güncelleme: 18 Eki 2020 05:33

ÇATIDER uyardı: CE yoksa çatı uçar da yanar da!

ÇATIDER garanti belgesiz ve yetkisiz kişilerin imal etti çatılara karşı uyardı. CE belgesi olmayan ve ehil olmayan kişilerin elinden çıkan çatılar uçar da yanar da...

ÇATIDER uyardı: CE yoksa çatı uçar da yanar da!

14 Ekim Dünya Standartlar Günü ve Tüketiciyi Koruma Haftası’nda ÇATIDER’den ‘CE’ belgesi olmayan ürünlere karşı uyarı yapıldı. Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, merdiven altı üretim ve hatalı uygulamalar nedeniyle her yıl çok sayıda çatı uçması, yangın, çökme ve enerji kayıpları sorunları yaşandığını söyledi.

Şenal, tüketicilerin sertifikalı, CE belgeli ürünleri tercih etmesi ve uygulamaları uzman kişilere yaptırmasının önemini vurguladı.

Türkiye'de standartlardan uzak milyonlarca çatı olduğunu belirten Şenal, şöyle konuştu:

“Merdiven altı üretim, tüm sektörleri tehdit ediyor. Çatı sektöründeki standartlardan uzak ürünler ise hem tüketiciye, hem de ülke ekonomisine çok büyük zarar veriyor. Çatıların doğru detay ve doğru malzemeyle sistemine uygun projelendirilmesi, konusunda uzman kişiler tarafından yaptırılması gerekir. Çatının uzun ömürlü olması için, standartlara uygun çatı ve uygulamalar tercih edilmeli. Konut ve işyeri çatılarındaki yalıtım eksikliği, mevcut yalıtımların korunamaması, yalıtım konusunda gerekli iyileştirmelerin yapılmamış olması, çatı kaplama sistemlerindeki eksik ve yanlış uygulamalar, ülke ekonomisine de zarar veriyor.”