Konut Haberleri
19 Eyl 2016 14:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:40

Çanakkale'ye köprü dopingi! Emlak fiyatları patladı

Çanakkale Köprüsü'nün detayları netleştikçe bölgede gayrimenkul açısından hangi alanların değerleneceği ve gelişeceği de ortaya çıkıyor. İşte Çanakkale Köprüsü ile birlikte emlak fiyatlarının artacağı yerler...

Çanakkale'ye köprü dopingi! Emlak fiyatları patladı
Yalnızca köprü inşasından ibaret olmayan ve Tekirdağ ile Balıkesir'i birbirine bağlayacak otoyol projesinin bir parçası olarak düşünülen Çanakkale 1915 Köprüsü, bu nedenle sadece yapılacağı alanı değil; genel olarak Avrupa Yakası'dan Güney Marmara'ya uzanan geniş bir alanı etkileyecek gibi görünüyor.

Tekirdağ ve İstanbul arasında yer alan Kınalı'dan başlayacak olan otoyol, sırası ile Kınalı, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir yönünde ilerliyor. Son dönemdeki pek çok proje gibi "yap, işlet, devret" modeliyle inşa edilecek otoyolun toplam uzunluğu yaklaşık 325 km ve bitiş tarihi olarak 2023 yılı hedefleniyor.

Mevcut projenin başta Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir olmak üzere genel olarak Trakya ve Batı Akdeniz hattını etkileyeceği düşünülüyor. Köprü yapımı ile birlikte İstanbul Boğazı'na karşılık önemli bir alternatife dönüşecek olan Çanakkale Boğazı'nın çok daha hareketli bir hal alacağı kesin.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün yapılacağı hat olan Gelibolu, Sütlüce ve Lapseki, Şekerkaya hattı Çanakkale sınırları içinde projeden en çok etkilenecek yerler arasında bulunuyor. Gelibolu'ya bağlı Sütlüce Köyü ve Lapseki'ye bağlı Şekerkaya Mevkisi, şimdilik gayrimenkul açısından değerli yerler sayılmasalar da proje hız kazandıkça bu 2 yerin de değerini katlayacağı tahmin ediliyor.
Köprü projesinin emlak fiyatlarında artışa sebep olacağı yerler geniş açıdan değerlendirildiğinde Gelibolu ve Lapseki ile birlikte Çan ve Yenice ilçeleri de bu anlamda dikkat çekiyor.

Köprünün güney ayağını oluşturacak olan Lapseki'nin devamı niteliğindeki Çan ve Yenice ilçeleri hem köprü hem de köprünün ardından Balıkesir'in merkezine ilerleyen otoyoldan dolayı hareketlilik kazanacak yerler arasında bulunuyor.

Sınırları içinde bulundurduğu 18 Mart Üniversitesi ve Bozcaada, Gökçeada, Assos gibi turistik değeri yüksek alanlardan dolayı yaz, kış hareketli kalmayı başaran ve tüm yıl boyunca temposu düşmeyen Çanakkale, İzmir ile birlikte son dönemin en çok göç alan noktalarından biri. Artan konut ihtiyacı ile birlikte başta Kepez olmak üzere özellikle merkezde gayrimenkul projelerinin yoğun şekilde artış gösterdiği il, otoyol ve köprü projelerinin ardından daha da değerleneceğe benziyor.