Konut Haberleri
19 Haz 2016 09:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:26

Çanakkale'de bayram tatili sebebiyle otel fiyatları ikiye katlandı

9 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yoğun ilgi gören Çanakkale'de bayram rezervasyonları şimdiden dolma noktasına geldi, otel fiyatları da ikiye katlandı..

Çanakkale'de bayram tatili sebebiyle otel fiyatları ikiye katlandı
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatıması sonrasında Çanakkale çevresi, tatilcilerden yoğun ilgi görürken bölgedeki otel fiyatları da ikiye katladı.

Çanakkale’nin Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri başta olmak üzere, il merkezinden Assos - Küçükkuyu’ya kadar olan sahil şeridi,  bayram tatilini geçirmek isteyenlerin gözde mekanları oldu. Yoğun ilgi sonrasında bugün gecelik fiyatı 90 lira olan oteller bayram tatilinde geceliği 250 liraya kadar yükseltti. Bayram rezervasyonlarının dolmak üzere olduğu bölgedeki oteller tek gecelik rezervasyonları ise kabul etmiyor.

Yoğun ilgi sonucunda Bozcaada'da rezervasyonlar yüzde 90'a ulaşırken Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz,  fiyatlarda sıkıntı yaşanmaması için Bozcaada’da Turizm İşletmecileri Derneği'nin üye işletmelerle görüştüğünü söyledi.

Bayram dönemlerindeki fiyat artışlarının talebe göre normal olduğunu belirten TURSAB Çanakkale - Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, özellikle Küçükuyu ve Assos gibi kıyı bölgelerinde yaz sezonu ile birlikte fiyatların da arttığını, geceliği 90 lira olan otellerin gecelik fiyatının 200 liraya kadar çıkabileceğini söyledi.