Konut Haberleri
06 Kas 2017 08:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

Çanakkale otel yatırımlarına doymuyor!

Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Çanakkale, otel yatırımlarında da hız kesmiyor.

Çanakkale otel yatırımlarına doymuyor!
Çanakkale'de turizm gelişirken yeni otel yatırımları da yapılıyor. Çanakkale, Türkiye’nin en önemli kültür turu destinasyonlarından biri olma özelliğini taşıyor. Çanakkale Şehitliği, Truva ve Assos ise kentte en çok ziyaret edilen yerler.

Otel yatırımları artıyor

Çanakkale, tarihi, doğal güzellikleri ve ticari kapasitesiyle öne çıkan ve çok göç alan illerden biri konumunda bulunuyor. Gelibolu ve Lapseki ilçeleri arasına inşa edilecek Çanakkale 1915 Köprüsü ile bölgenin İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir gibi büyük şehirlere ulaşımının kolaylaşacak olması bölgeyi turizm açısından daha da cazip bir hale getiriyor.

Bu nedenle son 3-4 yılda bölgedeki gayrimenkul ve otel yatırımlarında artış gözlenleniyor. Çanakkale’de şu anda 36 otel yer alıyor. Bunlardan Kolin Otel ve Biga Köşdere Termal Oteli 5 yıldızlı oteller olurken, diğerleri 4 yıldızlı ve 3 yıldızlı otellerden meydana geliyor.  Dünyanın en büyük otel gruplarından Marriott Grubu’nun Four Points by Sheraton markasının Türkiye’deki stratejik yatırım partneri olan Er Yatırım, Çanakkale'de yatırım arayışında. Uluslararası bir marka olan Double Tree by Hilton’un otelinin inşaatı ise devam ediyor.