Konut Haberleri
15 Mayıs 2016 15:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:20

Çanakkale Boğaz Köprüsü yolda! Gelibolu'da arsa fiyatları fırladı

Yapılan ulaşım projeleri bölge evlerini değerini 2 katına çıkardı. Çanakkale'ye yapılacak olan köprü ise, Gelibolu bölgesine altın çağını yaşatıyor

Çanakkale Boğaz Köprüsü yolda! Gelibolu'da arsa fiyatları fırladı
İstanbul'a yapılan mega projeler, bölgedeki ev ve arsaların fiyatlarını iki katına çıkardı. Özellikle Üçüncü Boğaz Köprüsü ve İzmit Körfez Geçişi Projesi'yle birlikte ulaştırma sektörünün üçüncü büyük yatırımı olan Çanakkale Boğazı Köprü Geçiş Projesi de devam ediyor. Daha önce 2015 sonunda yapılacağı duyurulan köprü ihale­sinin, bu yılın içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bölge, arazi yatırımcılarının adeta istila­sına uğradı. Köprünün kuru­lacağı bölge olarak, Avrupa yakasında Gelibolu ilçesinin 7.5 kilometre güneyindeki Sütlüce Köyü ile Anadolu yakasındaki Lapseki ilçesinin 2.5 kilometre güneyindeki Şekerkaya mevkii arası olarak belirlendi.

Gelibolu altın çağını yaşıyor

Çanakkale'ye yapılacak olan köprü projesi, köprünün kurulacağı Gelibolu bölgesinde heyecana neden oldu. Köprünün Avrupa yakasındaki ayaklarının kurulacağı Gelibolu ise şu anda gayrimenkul açısından adeta altın çağını yaşıyor. İlçe­de, şu anda tüm gayrimenkul türlerinin hızlıca el değiştirdiği belirtiliyor

Gelibolu ve çevresindeki köylerde ara­zilerin köprü söylentisi ve basında bu yönde çıkan haberlerin ardından sonra değer kazanmaya başladığına işaret ediliyor. Bunun yanı sıra Gelibo­lu'nun özellikle iki yakanın birleşim noktası olması nede­niyle de önem kazanıyor. Bu nedenle köprü güzergahında yer alan her noktadaki tüm arsa ve araziler, günden güne değer kazanıyor. Ancak arsa sahipleri, değer artışının çok daha fazla olacağı beklentisinden hareketle, arazilerini satmak istemiyor.

Araziler dört kat değerlendi

İlçede, iki yıl önce metrekaresi 50 ila 300 lira arasında olan yüzde 5-40 imarı olan araziler, aradan geçen süre içinde yaklaşık dört kat değerlenerek, bugün 125 ila 800 lira arasında bir fiyatla satılabilecek konuma geldi. Gelibolu'daki emlakçılar, arsa açısın­dan en çok değerlenen bölgeler olarak Sütlüce, Bayırköy ve Bolayır gösteriyor.