Konut Haberleri
14 Şub 2017 09:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:00

Çanakkale Ayvacık'a müjde geldi! Deprem konutları inşa edilecek

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat sabahı meydana gelen depremde hasar gören konutlar yerine yenilerinin yapılacağını açıkladı...

Çanakkale Ayvacık'a müjde geldi! Deprem konutları inşa edilecek
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat sabahı meydana gelen depremle bir çok konut hasar gördü. Deprem sonrasında vatandaşların yardımına koşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, şimdi de hasar görmüş bu konutlar için kolları sıvadı. Yeni konutları en geç Nisan ayına kadar inşa edeceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın meydana gelen depremler nedeniyle konutların yıkıldığı 21 yerleşim biriminde en geç Nisan ayında yeni konutlar inşa edeceğini açıklaması deprem bölgesinde sevinçle karşılandı.

Ayvacık'taki depremlerden en büyük zararı 250 haneli köylerinin gördüğünü belirten Yukarıköy Muhtarı Mehmet Yavaş, 6 Şubat sabahı büyük bir depremle uyandıklarını, depremde evlerin büyük bölümünün ciddi hasar gördüğünü, deprem sonrasında köye Vali, Belediye Başkanı ve AFAD ekiplerinin gelerek hemen köylünün yardımına koştuklarını ifade etti.

Depremin hemen sonrasında çadırların kurulduğunu, konteynerlerin montajının yapıldığını ve mağduriyetin giderildiğini belirten Muhtar Yavaş,  Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın ise bizzat köye kadar gelerek yeni evlerin müjdesini verdiğini söyledi.