Gündem
10 Şub 2018 17:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

Çamlıca Camii’ne yeni isim önerisi

Yapım çalışmaları büyük bir hızla devam eden Çamlıca Camii TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın sunduğu yeni isim önerisiyle bir kez daha gündeme geldi. Kahraman, camiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verilmesini istedi.

Çamlıca Camii’ne yeni isim önerisi
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 4'üncü Üsküdar Kitap Fuarı’nda konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’dan gündem yaratan bir açıklama geldi. Kahraman burada yaptığı konuşmada yapım çalışmaları süren Çamlıca Camii’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verilmesini önerdi.

KENDİSİ İSTEMEZ AMA ZORLAYALIM

Kahraman’ın konuşmasındaki ilgili bölüm şu şekilde: Cumhurbaşkanımızın damgasını vurduğu yerlerden birisi Türkiye’de olduğu gibi Üsküdar’dır. Ve inşallah Çamlıca’daki caminin adı ‘Recep Tayyip Erdoğan Camii’ olur. Kendinin kabul edeceğini zannetmiyorum ama zorlayalım. Bu isim uygun değil mi? Oyunuza sığınıyorum. Kabul edenler ve kabul edenler? Saf demokrasi bu, oylama böyle yapılır.

BU RAMAZANDA AÇILMASI BEKLENİYOR

6 Ağustos 2013'de temelleri atılan Çamlıca Cami inşaatının yüzde 95'ten fazlası tamamlandı. Dünyanın en büyük 'alem'i ile 220 metre boyuyla bir camiye takılan en uzun "Fetih Suresi"ne sahip caminin bu sene ramazan ayında ibadete açılması bekleniyor.