Gündem
02 Kas 2015 08:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:41

Çamlıca Camii'ne bomba yenilik

Çamlıca Camii'ne tünel projesinde gelinen son aşama ve projenin detaylar açıklandı

Çamlıca Camii'ne bomba yenilik
Mega projelerin başlangıç noktalarının bir çoğunun Üsküdar ilçesinde yer aldığını ifade eden Başkan Türkmen, Çamlıca Camii'nin son durumu hakkında bilgileri de paylaştı. Çamlıca Camii'ne tünel projesinde gelinen son aşamayı ve projenin detaylarını açıklayan Türkmen önemli bilgiler verdi.

1 TEMMUZ'DA AÇILACAK

Libadiye kavşağında yapımı süren inşaatın Çamlıca Camii’ne gidecek lastik tekerli araçlar için tünel projesi olduğunu belirten Türkmen, caminin 1 Temmuz 2016 Cuma günü Kadir Gecesi’nde ibadete açılmasının planlandığını dile getirdi. Türkmen, ilçeki kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili de şu açıklamalarda bulundu: “Özellikle Çengelköy, Beylerbeyi, Küplüce, Yavuztürk, NATO Yolu gibi Boğaz planlarının olduğu bölgelerde dönüşüm çalışmalarına başladık. İmar planı sorunumuz yok. Vatandaşların tapuları hisseli. Bu yüzden bir araya gelmeleri gerekiyor. NATO Yolu üzerinde kendi arsamız üzerinde kentsel dönüşümü başlattık.”

EMLAK FİYATLARI ARTTI

Marmaray, metro ve Avrasya Tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar’ı cazibe merkezi yaptığını ifade eden Türkmen, “Raylı sistemler ve Çamlıca Camii Üsküdar’daki emlak fiyatlarını artırdı. Çamlıca civarındaki arsa fiyatları yüzde 300-500 civarında arttı” dedi.