Konut Haberleri
26 Ağu 2017 10:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Çalışana değer veren şirket kazanıyor

Danışmanlık şirketi Great Place to Work'ün istatsitiklerine göre, yüksek güven kültürü sağlayan şirketlerde işten çıkma oranı yüzde 50 oranında azalıyor. Ayrıca Amerika’daki çalışanların işten ayrılma oranlarının kurumlara maliyetinin 550 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Çalışana değer veren şirket kazanıyor
Danışmanlık şirketi Great Place to Work, çok çarpıcı bir araştırmaya imza attı.  Günümüz işyerleri ve çalışanlarını inceleyen firma, çalışanların güven düzeyi yüksek iş yerlerinde olduklarını hissettiklerinde, işlerini 3 kat daha fazla severek yaptıkları sonucuna ulaştı.

İşten ayrılma azalıyor

Great Place to Work’ün analiz çalışmaları, yüksek güven kültürü sağlayan şirketlerde, çalışanların işten ayrılma oranlarının yüzde 50 oranında azaldığını gösteriyor. Ölçek bağımsız gerçekleştirilen çalışmalarda, ekonomik performansın ve çalışan performansının 3 kat arttığı görülüyor.

Maliyeti 550 milyar dolar

Great Place to Work raporlarına göre, çalışanlarının potansiyellerini ortaya çıkarmayan ve yüksek güven kültürü ekosistemine sahip olmayan firmalarda, çalışanların işten ayrılma oranları kurum kültürünün olumsuz etkisiyle yüzde 50’yi buluyor. Araştırmalarda, Amerika’daki çalışanların işten ayrılma oranlarının kurumlara maliyeti 550 milyar dolar olarak ifade ediliyor.

Gereklilikten çok zorunluluk oldu

Great Place to Work Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Volkan Tarsus, konuya ilişkin şunları söylüyor:

“Verimliliği artıran ve sürdürülebilir başarının önünü açan yüksek güven kültürü, kurum içinde hızlı ve sorunsuz karar alabilmeyi mümkün kılıyor. Çalışan beklentilerinin karşılandığı bir ortam yaratılması, doğal olarak müşteri memnuniyetinin artmasına olanak sunuyor. Değer merkezli bir ekosistemi hayata geçirmiş şirketlerin çalışanları, şirketlerinden gurur duyduklarını anlatmaktan çekinmiyorlar.”

Mükemmel bir işyeri...

Her yıl Türkiye’nin En İyi İşverenleri Araştırması’nı gerçekleştiren ve listeye giren şirketleri ödüllendiren Great Place to Work, şirketlerin neden yüksek güven kültürü oluşturmaları gerektiğini ve bu yapının avantajlarını 9 başlık altında özetliyor:
1- Herkes için mükemmel bir işyeri kültürü oluşturmak.
2- Çalışanların performansını artırmak.
3- Çalışan bağlılığını yükseltmek.
4- Yenilikçi bir atmosfer oluşturmak.
5- Çevik ve hızlı operasyon gücüne sahip olmak.
6- Müşterilerin mutlu olmasını sağlamak.
7- Çalışanların işten ayrılmalarını azaltmak.
8- Marka sadakati oluşturmak.
9- Marka elçileri yetiştirmek.