Ekonomi
25 Eyl 2016 08:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:41

Çağrı merkezleri için düğmeye basıldı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Güneydoğu için açıklanan paketin de önemli ayakları arasında yer alan çağrı merkezleri için düzenleme yapacaklarını açıkladı...

Çağrı merkezleri için düğmeye basıldı
HÜKÜMET, çağrı merkezleri için harekete geçti. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, güneydoğu için açıklanan paketin de önemli ayakları arasında yer alan çağrı merkezleri için düzenleme yapacaklarını açıkladı.

Elvan, “Çağrı merkezlerinin daha sık kullanımını teşvik eden birkaç düzenleme yapacağız. Şu anda örneğin bilgi-iletişim teknolojilerine yönelik düzenleme var. Süre kısıtı var, onu değiştireceğiz. Telekomünikasyon sektöründe düzenleme yapıldı, bekletmemeye yönelik. Daha fazla talep olsun diye. Buna benzer düzenlemeleri diğer bazı sektörlere de yaygınlaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Sektörlere ilişkin olarak hizmet standartları getireceklerini, kamunun çağrı merkezleri için de bir Başbakanlık genelgesi çıkaracaklarını ifade eden Elvan, şöyle devam etti: “Teşvik alabilmeleri için de 500 bin TL sınırı vardı. Bu sınırı kaldıracağız ki, küçük ölçekli çağrı merkezleri de bu teşviklerden faydalansın. Çağrı merkezlerinin alt yapılarını biz yapacağız. İhtiyaç duydukları binayı yapacağız. Personeli biz eğiteceğiz. Onlar da elemanı istihdam edip bölge teşviklerinden yararlanacak.”


Çağrı merkezlerinde bir kişilik istihdam için gerekli olan yatırım maliyetinin 8 bin 500 TL olduğunu söyleyen Elvan, imalat sanayinde ise bu tutarın ortalama 300 bin TL’ye çıktığını belirtti. Bu nedenle çağrı merkezlerinin düşük yatırımla fazla sayıda istihdam sağlayabileceğini kaydeden Elvan, “Türkiye’nin nüfusuna ve gelişmişlik düzeyine bakıldığında, çağrı merkezleri sayısı gelişmiş ülke ortalamalarının altında. Önemli bir potansiyel var, bunu değerlendireceğiz” dedi.

YURTDIŞINDAN Türkiye’ye gelip yatırım yapanlara vatandaşlık verilmesiyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirten Elvan, “Belirli bir ölçeğin üzerinde yatırım yapanlara yönelik bir geçiş süreci olacak. Önce Türkiye’de kalma izni vereceğiz. Kendisinin bu süreçte olumsuz herhangi bir şeyi olmaması halinde ise vatandaşlık vermeyi düşünüyoruz” dedi.
ETİKETLER
#çağrı merkezi