Kentsel Dönüşüm
16 Şub 2019 10:10 Son Güncelleme: 16 Şub 2019 10:13

Çağlayan'da kentsel dönüşüme start veriliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),Çağlayan Meydanı'nı örnek teşkil edecek bir meydana dönüştürmek için çevredeki yapılaşmaya da çekidüzen verecek. Çevresindeki binalar yıkılarak meydan yeniden düzenlenecek. Plan değişikliği İBB Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi

Çağlayan'da kentsel dönüşüme start veriliyor

Mehmet Demirkaya'nın haberine göre; İBB Meclisi 2014-1019 arası yılları kapsayan 7. seçim dönemini, dün yaptığı son aktif toplantı ile tamamladı. Mart ayında ise İBB Meclisi, herhangi bir dosya görüşmeden, yasal zorunluluk gereği sadece aç-kapa yapacak.

Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet'in başkanlığında toplanan İBB Meclisi, son toplantısında 145 dosyayı görüştü. Büyük kısmını imar dosyalarının oluşturduğu, Meclis gündeminin 32 numaralı dosyası Çağlayan Meydanı ile ilgiliydi. Dosya İBB Meclisi'nden, üzerinde bir konuşma yapılmadan oy çokluğu ile geçti.

"Kağıthane İlçesi, Gürsel Mahallesi, 8483 ve 8486 Adalara İlişkin Çağlayan Meydanı ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi" başlığı ile meclise gelen dosya, İBB ile söz konusu adalarda mülkiyeti bulunanlar arasında yapılacak olan protokolü kapsıyor.