Konut Haberleri
04 Ağu 2017 09:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Cadde esnafı şantiye çalışmalarına yenik düştü!

İstiklal Caddesi'nde bir süredir devam eden altyapı ve yenileme çalışmaları nedeniyle bölge esnafı dükkanlarını boşalttı. Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca ziyaretçi ağırlayan İstiklal Caddesi'nde şimdi ise moloz yığınlarından geçilmiyor.

Cadde esnafı şantiye çalışmalarına yenik düştü!
İstanbul'un en işlek caddelerinden olan İstiklal'de bir süredir devam eden şantiye çalışmaları nedeniyle bölge esnafı zor zamanlar yaşıyor.

Caddede dükkanlar boş kaldı

Altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarıyla İstiklal Caddesi'nin simgesi haline gelen nostaljik tramvayın rayları da yenilenecek. Ancak bu çalışmalar ile ünlü caddede kiralık dükkan sayısı da artmaya başladı. 

İstiklal şantiye alanına döndü. Moloz yığınları arasında yürümek zorunda bırakılan, tarihi sinemaları kapatılan, yüz yıla yakın işleyen dükkanları iflas eden, küçük mağaza ve kafelerin yerine ortasına AVM konan tarihi Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde esnaf kepenk kapatmak zorunda kalıyor.

Caddede 10 dükkndan 3'ü kapandı

Cadde üzerinde neredeyse 10 dükkandan 3’ü kapanmış durumda. Kapalı kepenklerin üzerinde kiralık yazıları dikkat çekiyor. Yerli ve Avrupalı müşterilerden umudunu kesen esnaf,tüm kafe ve restoranların tabelalarını Arapça yazmış.