Konut Haberleri
29 Eyl 2017 17:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Buzlar eridi! Erdoğan ve Toprak barıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un siluetini bozan gökdelenleri tıraşlamadığı için küstüğü eski arkadaşı Mesut Toprak ile barıştı.

Buzlar eridi! Erdoğan ve Toprak barıştı
HABER MERKEZİ/ İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Cuma namazı çıkışı, dikkat çeken bir açılışa katıldı. Erdoğan bu açılışta Başbakanlığı döneminde Zeytinburnu'ndaki gökdelenleri traşlamadığı için "küstüm" dediği iş adamı  Mesut Toprak'la bir araya geldi.

Açılış barışa vesile oldu

İki ismin barışmasına da bugünkü açılış vesile oldu. Şöyle ki; Erdoğan ve Toprak’ın mezun olduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin binası yıkıldı ve yeniden yapıldı. Lise binasının yeniden yapılmasının bütün masrafını Toprak bedelsiz olarak karşıladı.

Erdoğan teşekkür etti

İnşaat bittikten sonra imam hatip liselerinin ilki olan İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin adı değiştirildi. Okulun yeni adı “İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi” yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında Toprak'a okulun yapımında gösterdiği gayretten dolayı teşekkür etti.

Heyecanlıyım ve mutluyum

Erdoğan burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: Heyecanlıyım, heyecanlı olduğum kadar da mutluyum. Zira okuluma Fener'den buraya doğru tırmandığım günleri hatırlıyorum. Rabbime hamd olsun ki şu anda Mesut Bey ve bazı kardeşlerimizin de gayretleri ile gerek mimari noktada gerekse bütün hassasiyeti ile İmam Hatipler içerisinde öyle zannediyorum ki taçlandırılmış bir eser ortaya çıktı.

Erdoğan ve Toprak nasıl küsmüştü?

Mesut Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı.

Toprak’ın adı Zeytinburnu’nda yaptırdığı 16/9 kuleleriyle gündeme geldi.

İstanbul’un silüetini bozan gökdelenler için Erdoğan, gökdelenleri görünce ‘kahrolduğunu’, sahibinden tıraşlamasını rica ettiğini, bunu yapmadığı için de onunla 5 yıldır konuşmadığını söylemişti.

Toprak ise Erdoğan’ın açıklamasının ardından “Proje bittikten sonra tıraşlamamız mümkün değil” demişti.