Ekonomi
20 Haz 2017 10:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:14

Büyüme oranına onlar da kayıtsız kalamadı!

Türkiye’nin notunu düşürmek için hemen her fırsatı değerlendiren kredi derecelendirme kuruluşları bu yıl yakalanan büyüme oranına kayıtsız kalamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce bu kuruluşlara sert bir gönderme yapmıştı.

Büyüme oranına onlar da kayıtsız kalamadı!
ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in hazırladığı haziran ayı "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, küresel büyümenin güçlendiği bildirilirken, büyüme hızının 2017 ve 2018 yıllarında artmasının tahmin edildiği belirtildi.

TAHMİNLER HEMEN DEĞİŞTİ
Buna göre, geçen yıl yüzde 2,9 büyüme kaydeden Türkiye ekonomisinin, bu sene yüzde 4,7, gelecek yıl yüzde 4,1 büyümesinin tahmin edildiği belirtildi. Fitch Ratings, daha önce, Türkiye'nin bu yıl ve gelecek seneye dair büyüme oranı beklentilerinin sırasıyla yüzde 2,3 ve yüzde 1,3 olduğunu bildirmişti. Revizyonla ilgili açıklamada, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 5 büyüme yakalayarak beklentileri aştığına dikkat çekildi.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının tarafsız bir şeklide hareket etmediğinin altını çizmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: Eğer büyüme oranı beklentilerin altında çıksaydı, hemen kredi notunu düşürmek için harekete geçecek olan kredi derecelendirme kuruluşlarının, ben şimdi ne yapacağını merak ediyorum