Konut Haberleri
10 Eyl 2015 17:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:22

Büyükçekmece'nin çehresi değişiyor

Büyükçekmece'de hayata geçirilen yeni projeler ilçenin çehresini değiştirdi

Büyükçekmece'nin çehresi değişiyor
Büyükçekmece Belediyesi'nin yaz ayları başında hızlandırdığı hizmet maratonu ve ardından yapılan festival hazırlıklarıyla ilçeye pek çok yeni proje kazandırıldı.

2015 HİZMET VE YATIRIM YILI

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatları çerçevesinde 2015 yılını "hizmet ve yatırım yılı" ilan eden Büyükçekmece Belediyesi, ilçenin her mahallesindeki hizmetlerini eş zamanlı olarak söndürüyor. 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında da "kentsel tasarım" alanında ilçeye hızlı yenilikler kazandırıldı.

BÜYÜKÇEKMECE DÜNYA KENTİ OLMA YOLUNDA

Yapılan çalışmaları sık sık yerinde denetleyen Akgün, Büyükçekmece'nin dünya kenti olma yolundaki hedefine emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının başından itibaren ilçenin her mahallesinde yol yapım, yenileme ve asfaltlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Aciliyet arz eden ve vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki yol ve sokakların yapımına öncelik verilirken, çalışmalar kapsamında yağmur suyu kanalları ve mazgallar da yenilendi. Büyükçekmece'nin kilidi sayılan Cengiz Topel Kavşağı, gece gündüz çalışılarak kısa bir sürede modern bir yapıya kavuşturuldu.