Ulaşım
05 Mar 2018 12:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:41

Büyük İstanbul Tüneli için önemli açıklama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişki son durumu açıkladı. Arslan, tünelin bu sene içinde yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edileceğini söyledi.

Büyük İstanbul Tüneli için önemli açıklama
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabının 29 Ekim 2018'e yetiştirilmesine ilişkin herhangi bir sıkıntının olmadığını vurgulayarak, "Havalimanımız açılmadan önce sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı davet edeceğiz. Hem pisti kullanacağız hem de terminalimizde çok ciddi ilerlemeler var onu da yerinde inceleyeceğiz." dedi.

Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. 

Sondajların yapıldığını, etüt proje çalışmalarının ise devam ettiğini ifade eden Arslan, mühendislik çalışmalarının bitirilmesine bağlı olarak da çalışmaları devam eden projenin, bu sene içinde yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edileceğini söyledi.

İlk defa raylı sistemi de içine alan bir YİD modelini öngördüklerine dikkati çeken Arslan, raylı sistemlerde YİD modelinin uygulanmasının kolay olmadığını, karayoluyla birlikte olacağı için uygulanabilir hale geldiğini bildirdi.