Konut Haberleri
20 Nis 2016 17:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:14

Bursa'da konut ve arsa fiyatları arttı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde son üç yılda arsa ve konut fiyatları metrekare başına yaklaşık 2 kat arttığı ifade ediliyor.

Bursa'da konut ve arsa fiyatları arttı
Son yıllarda Bursa’ya yapılan yatırımların ardından bölgenin değeri arttı. Kentsel dönüşüm, park alanları ve yeni stadın ardından Nilüfer ilçesin ’de gayrimenkul fiyatları iki katına çıktı.

Kentin batı yönünde yeni projeler, doğu yönünde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla beraber gelişim tüm hızıyla devam ediyor.

Kent simgesi haline gelen Futbol Stadı (Timsah Arena), beş yıldızlı oteller, markalı inşaat firmalarının rezidans projeleri ile bu bölgenin kuzeyinde yer alan 80 bin metrekarelik Mihraplı Parkı ve Orhaneli Yolu aksında inşa edilen çok sayıda iş merkezleri ile beraber Nilüfer ilçesi, Bursa'nın yeni kent merkezi haline getiriyor.

Fiyatlar iki kat arttı

Son üç yılda arsa ve konut metrekare fiyatlarının yaklaşık 2 kat arttığını belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Bursa Yöneticisi Miray Beğendi, "3 yıl içerisinde Nilüfer ilçesinde konut metrekare fiyatları bin 500- 2 bin lira aralığında iken bu aralık kentin doğusuna kaydı. Nilüfer ilçesinde yeni konut projelerinde metrekare fiyatları 3 bin- 3 bin 500 liralara ulaştı. Ertuğrul, Altınşehir, Özlüce Mahalleleri'nde 10 yaşına ulaşan konutlarda birim değerlerde artış bin 200- bin 500 Aralığından 2 bin liralara ulaştı" dedi.

Balat gibi en eski konut projesinin 5 yaşını pek geçmediği bölgede ise mahalle genelinde konut metrekare fiyatlarının 3 bin liranın altına inmediğini belirten Beğendi, son 1 yıl içerisinde inşaatına başlanan ve devam eden konut projelerinde ise satış rakamlarında birim değerler 4 bin 500- 5 bin liraya ulaştığını ifade etti.