Konut Haberleri
15 Nis 2016 10:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:12

Bursa'da kentsel dönüşüm rüzgarı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 'İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımına başladı.

Bursa'da kentsel dönüşüm rüzgarı!
Kentsel dönüşümle daha güzel bir yaşam imkânları sunulan konut yapımları tüm Türkiye’de devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalara başlandı. Uzun süredir üzerinde çalışılan İstanbul Caddesi projesi kapsamında bölgede modern yapılaşma sağlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girme sebebi ise İstanbul Caddesi’nde her türlü imar hakkı bulunmasına rağmen bir türlü modern yapılaşmanın sağlanamaması. Kentsel dönüşüm kapsamında Beşyol Kavşağı'nın doğu cephesindeki yaklaşık 20 bin metrekare yüzölçümlü alan üzerinde bulunan atölye ve tamirhanelerin yer aldığı 61 bina kamulaştırılırken boşaltılan binalarda yıkım çalışmaları başlatıldı.

İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kentsel dönüşüm çalışması ile bölgedeki diğer dönüşüm çalışmalarının da tetiklemeyi planladıklarını, daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent için yenilenemeyen ve yıpranmış dokuların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

İstanbul Caddesi'nde tek parselde 61 binanın kamulaştırıldığını 20 bin metrekare alan üzerindeki kamulaştırmaların ise hemen hemen tamamlandığını söyleyen Başkan Altepe 30 metrelik yol üzerinde kalan 10 bina ve buradaki 61 bina ile toplam 71 binanın yıkılacağını belirtti.