Sektörel
20 Mar 2013 16:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:19

Bursa Yolçatı Köprüsü trafiğe açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ‘ulaşılabilir Bursa' hedefiyle hayata geçirilen yatırımlarına Yolçatı Köprüsü de eklendi.

Bursa Yolçatı Köprüsü trafiğe açıldı!

 

‘Rahat ulaşılabilir Bursa' hedefiyle kentin ulaşımına nefes aldıran çalışmalara imzasını atan Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamladığı Yolçatı Köprüsü, törenle hizmete açıldı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın ulaşımda çağ atladığını belirterek, Yolçatı Köprüsü'nün Yolçatı ile Doğanköy arasındaki yolu rahatlatacağını söyledi. Başkan Altepe, Bursa'da yapılan ulaşım faaliyetlerinden örnekler verdiği konuşmasında, “Bursa'nın daha ulaşılabilir ve sağlıklı bir kent olmasını önemsiyoruz. Yolçatı ve eski adıyla Göbelye denilen bölgede, uzun yıllardır yaşanan sıkıntıyı da çözüme kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.
 
Bursa'ya hizmet etmenin heyecanıyla, halkın mutluluğu için gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Tarihte ortalama 50 bin nüfusu olan Bursa'nın merkezi bugün 2 milyonu aşkın nüfusa sahip. Bizler de bu yoğunlukta yatırımlarımızın 3'te 2'sini ulaşım alanında yapıyoruz. Bursa'da tramvay inşaatları sürüyor. Bu dönem şehri demir ağlarla örüyoruz. Belediye tarihinde 22 km olan raylı sisteme karşı, son 4 yılda 26 km raylı sistemi Bursa'ya kazandırıyoruz. Yerli araçlar, modern tramvaylar yaklaşık 3 ay sonra şehirde hizmete başlayacak” diye konuştu.
 
Yolçatı'nın yolu rahatladı
Bursa'nın ulaşımına nefes aldırmak adına yapılan çalışmalarının yanı sıra ihtiyaç duyulan bölgelere köprüler de yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Doğanköy ve Yolçatı arasındaki bu bölgenin ulaşımı da Yolçatı Köprüsü ile daha da rahatlayacak” şeklinde konuştu.
 
Tek açıklıklı olarak 30 m uzunluğunda 16 m genişliğinde yapılan köprünün her bir ayak temelinin 28 adet 30 m boyunda 120 cm çapında fore kazık üzerine oturtulduğunu söyleyen Başkan Altepe, köprü açıklığı her bir temelde iki ayak üzerine oturtularak, başlık kirişleri üzerine 140 cm yüksekliğinde 30 m boyunda öngermeli prefabrik 12 adet köprü kirişleriyle geçildiğini belirtti. Köprü kirişleri üzerine betonarme döşeme ile köprü ve yol bağlantıları da sağlanarak Doğanköy ile Yolçatı Köyü arasında trafiğe açıldığını anlatan Altepe, köprünün maliyetinin de 1,9 milyon TL olduğunu ifade etti.
 
Yolçatı Mahallesi Muhtarı Feridun Uludağ da Başkan Altepe'ye bölgeye kazandırdığı yatırımlarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Okur, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte kurdele keserek köprüyü ulaşıma açtı.