Konut Haberleri
26 Haz 2014 11:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:20

Burası Araplar'ın gözdesi!

Gayrimenkul sektöründe balon oluştuğu spekülasyonlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, Haliç'te inşa etmekte oldukları Keten Haliç projesinin büyük bir kısmının Arap yatırımcılara satıldığını sektörün cazibesini hala koruduğunu söyledi..

Burası Araplar'ın gözdesi!
Seçimler sonrasında konut sektörü, işadamı ve sanayicilerin rahat bir nefes aldığını belirten Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten,  “Sektörde neredeyse her gün, yeni bir proje tanıtımı yapılıyor ve satışa çıkarılıyor. Uzmanların da dile getirdiği gibi Türkiye, emlak sektörü konusunda güvenli bir liman haline geldi. Özellikle yabacı talebindeki artış dikkat çekiyor. Tüm bu olumlu yansımalar sonrasında emlak sektörü son 10 yılda olduğu gibi bu yıl da yükselişini sürdürecektir” dedi.

Gayrimenkul Sektöründe Balon Yok
Gayrimenkul piyasasında balon spekülasyonlarının gerçek olmadığını belirten Selahattin Keten, sektörde endişe verici bir durum yaşanmadığını ifade ederek, “Gayrimenkul, diğer yatırım araçlarına kıyasla karlılığını kanıtlamış bir yatırımdır” diye konuştu.

Haliç'te inşa etmekte oldukları Keten Haliç projesinin büyük bir kısmını Dubai, Tunus, Kuveyt ve Katar gibi Arap ülkelerinden gelen yabancı yatırımcıların satın aldığını belirten Selahattin Keten, projedeki son 30 konutun satışının devam ettiğini söyledi.

Keten Haliç Projesinde Neler Var
2 bin 250 metrekare arsa alanı üzerinde, 6 katlı, 2 blok olarak yükselen Keten Haliç projsinde 72 konut ve ticari birim yer alıyor.  Yaklaşık 4 ay sonra teslim edilmesi hedeflenen projede, 108 metrekarelik 2+1 daireler ve 150 metrekarelik 3+1 daireler bulunuyor.

Keten Haliç projesini diğer projelerden ayıran en önemli özelliği ise Keten İnşaat'ın binanın altyapısı ile ilgil olarak 20 yıllık garanti sunması.