Yeni Projeler
20 Mayıs 2014 13:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:04

Burada konut fiyatları tavan yapacak

Sebze-meyve halinin Tuzla'ya taşınması ile birlikte Ataşehir ve Tuzla'da konut fiyatlarının artması bekleniyor

Burada konut fiyatları tavan yapacak
Ataşehir bölgesinde yeni konutların ve AVM’lerin hızla yükselmeye başlamasıyla birlikte şehir trafiği içinde kalan Kadıköy yakası sebze-meyve hali Tuzla’ya taşınıyor.

Hızla konutlaşan Ataşehir’de birçok iş merkezi, ofis ve AVM’nin yükselmeye başlamasıyla birlikte şehir trafiğinin içinde kalan Kadıköy yakası sebze-meyve halinin Tuzla’ya taşınması planı, emlak piyasasını hareketlendirdi.

Projeyi hayata geçirmeye hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu planla hem E-5 ve TEM’in kesiştiği Ataşehir ve çevresinde trafiğin azalmasını, hem de halin yarattığı gürültü ve görüntü kirliliğinden rahatsızlık duyan Ataşehir sakinlerini rahatlatmayı amaçlıyor.

Eski halin bulunduğu 89 dönümlük arazinin geleceğinin henüz kesinleşmediğini belirten Okan Arı, “Halin kalkmasıyla birlikte trafik sorunu büyük ölçüde çözülmüş, gürültü ve görüntü kirliliğinden arınan Ataşehir, yapılacak sosyal tesislerle birlikte iyice değer kazanacak. Bu durumun bölgeye olan talepte yoğun artış yaratarak konut fiyatlarının hızla yükselmesine yol açması bekleniyor.

İskan verileceği belirtilen arazinin, plan yetkisi ve mülkiyet hakkına sahip olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir ticaret ve turizm alanı olarak yeniden planlandığı söyleniyor. Ataşehir sakinlerinin isteği ise hal ile birlikte taşınacak gümrükten boşalacak bu arazilere, nefes alabilecekleri yeşil alanların, spor yapabilecekleri tesislerin, yürüyüş yolları ve kültürel-sosyal donatıların yapılması. Ataşehir sakinleri istediklerine kavuşurlarsa, sonuç Ataşehir’deki ev sahiplerini de mutlu edecektir” dedi.

Bölge için planlanan turizm ve ticaret merkezinin yapılması halinde, çalışan kesimin bölgeye olan talebinin de yüksek oranda artmasının beklendiğine dikkat çeken Okan Arı, “Bölgedeki konut ve arazi fiyatlarındaki artış, İstanbul Finans Merkezi gibi başka gelişmelerin de etkisiyle İstanbul'daki en yüksek artış gösteren bölgeleri yakından takip ediyor.

Bu bölgede yüzde 25'lere varan artışlar gözlemlemek mümkün. Dönüşümün en hızlı yayılacağı ve değer artışında öne çıkan yerlerin başında ise İçerenköy, Yeni Sahra, Küçükbakkalköy ve Kayışdağı geliyor” diye konuştu.