Konut Haberleri
05 Şub 2016 15:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:02

Burada evler kapış kapış gidiyor

Kentsel dönüşümün son sürat gittiği Fikirtepe gerek oturum gerek yatırım açısından en çok tercih edilen bölge oldu...

Burada evler kapış kapış gidiyor
Markalı projeler son dönemde en çok dikkat çeken yatırımlardan oldu. İstanbul'da son dönemlerde inşa edilen konutlar orta ve üst gelir grubunun ilgisini çekiyor. Konutların metrekare fiyatları 5 bin liranın üstüne çıktıkça satış hızı düşüyor ve stok artmaya başlıyor. Ancak İstanbul'un bazı ilçelerinde metrekare 5 bin liranın üzerine çıksa bile satışlar devam ediyor.

İstanbul'da yapılan markalı konut araştırmasına göre, şehirde konutların en hızlı satıldığı bölgeler belirlendi. Buna göre, konutların en hızlı satıldığı bölge Fikirtepe- Merdivenköy oldu. Bölgede bir konut ortalama 1.2 günde satılıyor.

En yavaş Beykoz
İstanbul'da konut satışlarının en yavaş ilerlediği bölge ise Beykoz oldu. Bölgede tek bir konut, bir ayı aşkın bir sürede ortalama 40 günde satılabiliyor.

Konut satışlarını etkileyen başlıca faktörlerin ilk sırasında 'fiyat' yer alıyor. Konutların fiyatları ne kadar uygun olursa satış hızı da o kadar artış gösteriyor. Özellikle alt gelir grubuna hitap eden konut projelerinin satışı çok kolay gerçekleşiyor. İstanbul'da üretilen konutların metrekaresi genelde 5 bin liradan satışa sunuluyor. Durum böyle olunca bu evleri, üst gelir grubuna sahip kişilerle yatırımcılar alabiliyor. Ev almak isteyen kişiler ise satın alacakları evin lokasyon, kalite, ulaşım ve getirler dikkat ettiği gözleniyor.

Yeni projeler
İstanbul Markalı Konut Araştırması’nın bir önceki yılki sonuçlarına bakıldığında sıralamanın değiştiği göze çarpıyor. 2014 yılında en hızlı satış sırasıyla Küçükçekmece-Halkalı, Ispartakule-Başakşehir, Kağıthane-Seyrantepe, Tuzla, Sancaktepe-Sultanbeyli bölgelerinde gerçekleşiyordu. Bu yıl Küçükçekmece-Halkalı, Ispartakule-Başakşehir ilk sıralardaki yerini korudu.

Listeye Fikirtepe, Kayabaşı, E-5 aksının girmesinde bölgede gerçekleştirilen yeni projeler etkili oldu. Bir gelişim aksında peşpeşe satışa çıkarılan projeler, sıralamadaki değişimi sağlıyor. Öte yandan, listede yerini koruyan bölgeler yatırımcıların tercihlerinde vazgeçilmez olduklarını da ortaya koyuyor.