Konut Haberleri
07 Ara 2015 14:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:53

Burada evi olana piyango vurdu!

Tüm metro hatlarının geçtiği akslarda olduğu gibi Üsküdar-Çekmeköy bölgesinde de konut fiyatlarında patlama yaşanıyor

Burada evi olana piyango vurdu!
İstanbul'da geliştirilen projelerle birlikte, bazı bölgelerde fiyatlar artış gösterdi. EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, metro projesinin tamamlanmasıyla bölgedeki ikinci dalga artışının %15-25 aralığında olacağını tahmin ediyor.

Araştırmaya göre Ümraniye'de konut fiyatları 2014-2015 arasında %34 artış gösterirken, 2012 yılından bu yana ilçede konut fiyatları artışı %100'e ulaşmış bulunuyor.

GAYRİMENKUL PİYASASINDA HAREKETLİLİK
Çekmeköy'de ise konut fiyatlarının 2012 yılına kıyasla %30 artış gösterdiği belirtiliyor. Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 17 kilometre uzunluğa sahip Üsküdar- Çekmeköy metro projesinin Üsküdar vapur iskelesi önünden başlayarak Capitol Alışveriş Merkezi, Altunizade, Çamlıca, Kısıklı, Ümraniye, Alemdağ, Dudullu Şile Yolu Kavşağı ve Çekmeköy güzergahında planlandığını kaydederek, projenin devamında metro güzergahının bir taraftan Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na, diğer taraftan Alemdağ’a uzatılmasının planlandığını belirtiyor.

Ofis sektörü hareketlendi
Yazıcı, tüm altyapı projelerinin ulaştığı bölgelerde olduğu gibi bu aksta da hem gayrimenkul piyasasında hareketlilik yaşandığını, hem de özellikle Ümraniye bölgesinde ofis sektöründe hareketlilik gözlemlendiğine dikkat çekiyor.

Yazıcı bu gelişmenin, Avrupa yakasında trafik sorununun Anadolu yakasına nazaran daha fazla olması ve kiraların Anadolu yakasına kıyasla daha yüksek olmasından kaynaklandığını ifade ederek, birçok banka ve sigorta şirketinin genel merkezlerini Ümraniye’ye taşıdığını söylüyor.

Satışlar da arttı
Ümraniye'de birim metrekare satış değeri 2.300 lira olan bir konut edinmenin mümkün olduğunu söyleyen Yazıcı, ancak birim metrekare değeri 23.700 TL'ye çıkan marka ve konsept konut projelerinin de mevcut olduğunu kaydediyor.

Çekmeköy’de 2012 yılında metrekare birim fiyatı 2.300 TL olan bir konutun değerinin günümüzde %30 artış göstererek 2.900-3.000 TL'ye yükseldiğini ifade eden Yazıcı, Taşdelen’de ise 2012 yılında 290 bin TL'ye satılan bir konutun değerinin 2015 yılında %40 oranında artarak 405 bin TL'ye yükseldiğini belirtiyor. Bölgedeki villalara bakıldığında 2012 yılında kiraların 3.000-8.000 TL/m² aralığında olduğuna değinen Yazıcı, bölgenin gelişimi ve farklı nitelikli villaların inşa edilmesiyle günümüzde bu rakamların 18 bin TL/ m²’ye kadar çıktığını söylüyor.