Konut Haberleri
27 Mayıs 2018 08:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:49

Bundan böyle kaçak yapıya izin yok!

24 Haziran'daki seçimler öncesi 'imar barışı' getiren hükümette Ekonomi Bakanlığı görevini üstlenen Nihat Zeybekci, "Bundan sonra Türkiye'de kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Bundan böyle kaçak yapıya izin yok!
AK Parti Denizli İl Başkanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Zeybekci kaçak yapı, gece kondu veya bu şekilde, imar dışı, kayıt dışı yapıların Türkiye için gurur duyulacak bir şey olmadığını belirterek çok sert tedbirler geleceğini söyledi.

Vergi ve bazı alacakların yapılandırması hakkında soruya cevap veren Bakan Zeybekci şöyle konuştu:

"İmar affı, yeniden yapılandırma, vergi barışı gibi tüm uygulamalar, bir daha başlamak, yeniden başlamak ve kayıt dışı olan piyasada kayıt dışı olarak faaliyette bulunan şirketleri ve imkanları kaynakları ve rakamları piyasa çekilmesi kayıt altına alınması, normalizasyonu vergi barışı.

Bu tabi ki imar affıyla ilgilide aynı şekilde olacak, imar affı gerçekleştikten sonra, çok sert tedbirler de gelecek. Bundan sonra kaçak yapılarla ilgili bu çalışmaları da inşallah seçimden hemen sonra hükümet olarak da, AK Parti olarak da bunları uygulamaya koyacağız.

Bundan sonra Türkiye'de kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz, bunun cezai tedbirlerinin de olabildiğince, hakikaten kaçak yapı, gece kondu veya bu şekilde, imar dışı, kayıt dışı yapıların olmuş olması, Türkiye için pek gurur duyulacak, sevinilecek bir şey değildir. İlerleyişlik veya modern bir toplum göstergesi asla değildir tam tersidir. Onun için bütün bu vergi barışı, yeniden yapılandırma, imar affı gibi uygulamaların tamamının bir kere yeniden bir beyaz sayfa açmak, yeniden hayata başlamak."