Konut Haberleri
01 Mar 2016 11:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:06

Bugün altın alacaklar dikkat! Rekor geliyor

Son aylarda rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları için uzmanlar bugün için kritik seviye uyarısı yaptı. Altında bugün rekor bekleniyor

Bugün altın alacaklar dikkat! Rekor geliyor
Altın fiyatları bugün rekora ulaşabilir. Güvenli liman arayışındaki yatırımcılar altına yöneldi, altının onsu yine yükselişe geçti. Altının onsundaki yükseliş çeyrek fiyatlarına da yansıdı. Uzmanlar bugün çeyrek fiyatlarının 194 lira seviyesine çıkıp, yeni tarihi seviyesini görebileceğini söylüyor.

Altın fiyatları Çin'den gelen zayıf verilerin ardından güvenli liman talebinin devam etmesiyle yükselişini ikinci güne taşıdı.

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.7 yükselerek 1,246.35 dolardan işlem gördü. Fiyatlar bir önceki seansta yüzde 1.3 değer kazanmıştı.

Kapalıçarşı’dan Altın Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, bugün çeyrek altında yeni bir rekorun görülebileceğine işaret etti.

Hurriyet.com.tr’ye konuşan Yıldırımtürk, “Altının gramı 118 lira olursa çeyrekte 194 lira görülebilir. Altındaki yükseliş yine yurtdışından kaynaklanıyor. Küresel tedirginliklerden kaynaklanıyor. Güvenli liman arayışındaki yatırımcı Amerikan doları, Almanya tahviline gidiyor. Altın biraz da büyük fonların alımlarını artırmasından dolayı da yükseliyor. Altının en büyük tüketicisi olan Asya ülkelerinde fiziki talep o kadar iyi yüksek durumda değil. Bu tamamıyla borsa yatırım fonlarının altın yatırımlarını artırmasından kaynaklanıyor. Bugün altının gramı 118 lira seviyesinde olursa, çeyrek fiyatlarında yeni rekorlar gelebilir. Çeyrekte bugün 194 lira seviyesi görülebilir. Bu da çeyrek fiyatlarında yeni rekor anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Çeyrek altında bugüne kadar görülen en yüksek seviye 193 liranın biraz üstü olarak kabul ediliyor. Net bir rakam olmaması kuyumcularda farklı küsüratların eklenme ihtimalinden kaynaklanıyor.  

Son yıllarda yatırımcısını çok sevindirmeyen altın, 2016 yılına iyi bir başlangıç yaptı.

Reuters’a göre, ocak ayından en çok kazandıran yatırım aracı altın oldu. Altının sonu ocak ayında yüzde 10 değerlendi.

Bu arada altın Şubat ayını da yine yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. Değerli metal Şubat’ın başından bugüne kadar yüzde 9,8 yükseldi.

Altında yılbaşından bu yana yaşanan değerlenme ise yüzde 16 oranında.

Altın diğer yandan bu yılın en iyi performans gösteren yatırım aracı da oldu.