Ekonomi
19 Şub 2015 09:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:24

Bu yolu kullananlar dikkat!

Küçükçekmece Hacışerif mevkii askerlik şubesi önünde TEİAŞ'a ait yüksek gerilim hattı buz yükü nedeniyle D-100 Karayolu üzerine düştü D-100 Karayolu Ankara istikameti yüksek gerilim hattını kaldırma çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

Bu yolu kullananlar dikkat!
Sibirya soğuklarının cumartesi gününden itibaren yerini daha ılık bir havaya bırakması bekleniyor.

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası, cumartesi gününden itibaren yerini daha ılık bir hava kütlesine bırakacak. Kar yağışlarının yarın sona ermesi bekleniyor. Pazar ve pazartesi günü yurdun büyük bölümü açık geçecek. İstanbul’da pazartesi günü sıcaklık 9 dereceye kadar çıkacak.


Yoğun kar nedeniyle Avrupa yakasında Tekstilkent'ten itibaren trafik durma noktasına geldi. Bu arada dün akşamdan bu yana kapalı olan TEM Otoyolu Edirne istikameti yeniden trafiğe açıldı.

İstanbul'da  şiddetli kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde trafik çok ağır ilerliyor. Tekstilkent'ten itibaren trafik adeta durma noktasında...Gece boyunca etkili olan yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeni ile Avcılar Denizköşkler mevkisinde D-100 karayolunun üzerinden geçen yüksek gerilim hattının iki teli koparak yola düştü. Kopan teller nedeniyle D-100 karayolu ve yan yolun İstanbul istikameti trafiğe kapandı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ve belediye ekipleri vinç ve iş makineleri yardımı ile çalışma başlattı. Yaklaşık bir saat trafiğe kapanan yol, kabloların geçici olarak vinçlerle askıya alınmasının ardından tek şeritten kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı. Trafiğe kapanan yol nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Yüksek gerilim hattının yoldan kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

"Küçükçekmece Hacışerif  Mevkii Askerlik Şubesi önünde  TEİAŞ'a ait, üzerindeki buz yükü nedeniyle D-100 karayolu (E-5) düşen yüksek gerilim hattı kalktırıldı. Trafik iki yöne de açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve TEİAŞ hattı yolun üzerinden vinçlerle kaldırarak askıya aldı. Hattın direğe bağlama çalışmaları devam ediyor. 154 kV enerji nakil hattının düşmesi nedeniyle bölgede herhangi bir elektrik kesintisi bulunmuyor."