Konut Haberleri
08 Eki 2015 09:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:32

Bu yol Kurtlar Vadisi'ne çıkar mı?

Onlarca diziye ev sahipliği yapan Beykoz'da belediye, dizilerin çekildiği mekânların bulunabilmesi için web sayfası ve rehber kitap hazırladı

Bu yol Kurtlar Vadisi'ne çıkar mı?
TV dizileri ve film çekimlerinde sık kullanılan Beykoz'daki ünlü ev ve sokaklar turizme açılıyor. Beykoz Belediyesi ve TÜRSAB işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında "Sağım Solum Dizi" adlı bir rehber hazırlandı. Belediye, ilgilenenlerin dizilerin çekildiği, yerleri bulabilmesi için web ortamına harita koydu. Beykoz haritasını açan kullanıcılar, hangi dizinin nerede çekildiğini hangi mekânları kullandığını görebiliyor.

Milyonları ekrana bağlayan "Karadayı" ve "Kertenkele" dizisi gibi yeni dönem prodüksiyonların yanı sıra; "Ezel," "Süper Baba," "Üç İstanbul," "Kurtlar Vadisi," ve "Kardeş Payı" gibi dizilerin mekânları da harita üzerinde görülebiliyor. Setlere ev sahipliği yapan mekân ve sokakların fotoğraflarının yer aldığı rehber haritada, nasıl gidilebileceği de gösteriliyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) hibe desteğiyle hazırlanan proje kapsamında Beykoz'da çekilen dizilere ev sahipliği yapan 200'ün üzerinde mekânı tanıtan gezi haritası ve rehber kitap hazırlandı. Ayrıca Beykoz'da iskeleye bağlı bulunan Tarihi Paşabahçe Vapuru'nda Türkiye'nin ilk "Dizi Anı Müzesi" ve "Fragman Evi" de kuruldu.

Ziyaretçilere kolaylık olması amacıyla hazırlanan rehber kitapta, 10 gezi rotası yer aldı: Yalı Yolu, Mahalle Yolu, Sahil Yolu, Kuzey Yolu, Köy Yolu, Lezzet Yolu, Eski Yol, Fabrika Yolu, Koru Yolu olarak adlandırılan gezi güzergâhlarında bulunan dizi mekânları rehber kitapta tek tek tanıtıldı.