Konut Haberleri
05 Oca 2018 16:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Bu yıl kiraya zam yapmasanız da olur

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, kira zam oranlarının piyasa gerçekleriyle çok uyuşmadığını dile getirdi ve ev sahiplerini uyardı: Kiracısıyla sürtüşen evinin 3-4 ay boş kalmasını göze alsın.

Bu yıl kiraya zam yapmasanız da olur
Kira zam oranlarının çok yüksek çıkması sonrası İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa’dan önemli açıklamalar geldi. NTV’de yayınlanan Finans Cafe programına bağlanan Aşa, ekonomik rakamlarla piyasa uygulamasının bir olamadığını ve açıklanan oranlara göre zam yapmanın şu anda çok mantıklı olmadığını dile getirdi.

ÇOK FAZLA BOŞ EV VAR 

Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli gibi birçok merkez ilçede geçen yıl 2 bin lira kirayla ev bulmanın zor olduğunu ancak durumun artık çok farklı olduğunu belirten Aşa, “Bu bölgelerde bin 700 liraları gören kiralar var. Çünkü çok fazla boş ev mevcut. Kiracıların daha uygun fiyatlara ev bulup çıkma ihtimali de oldukça yüksek” şeklinde konuştu.

EN FAZLA YÜZDE 10

Ev sahiplerine zam yaparken iki kere düşünmeleri gerektiğini söylediklerini kaydeden Nizamettin Aşa sözlerini şöyle tamamladı: Bize danışan mal sahiplerine temkinli davranmalarını söylüyoruz. Piyasa neyse o demenin şu an için çok mantıklı olmadığı ortada. Ev sahipleri yüzde 2-3, en fazla da 10 oranında zam yapabilir. Eğer kiracısından memnunlarsa hiç zam yapmadan da bu seneyi geçebilirler. Kiracısıyla sürtüşmeye giren ev sahibi evinin 3-4 ay boş kalmasını da göze almalı. 

YASAL ZAM NE KADAR?

TUİK tarafından açıklanan son rakamlara göre ocak ayında sözleşmesi biten bir kiracı yeni yılda yüzde 15,82 oranında zam yapmak zorunda.   

Oğuz Özleyen/ Emlakeki.com