Konut Haberleri
18 Şub 2019 14:42 Son Güncelleme: 18 Şub 2019 14:45

"Bu yıl 10 milyar dolarlık konut satabiliriz"

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, yabancıya konut satışında yakalanan tarihin en iyi ocak rakamlarını değerlendirdi.

"Bu yıl 10 milyar dolarlık konut satabiliriz"

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan,  yatırımcıların finansman ihtiyacını kolaylaştıran yeni düzenlemelerin, sektöre yatırımı daha da cazip hale getirdiğini belirterek, 2018'in son çeyreğinde hayata geçirilen düzenlemelerin etkisini yaşadıklarını vurguladı.

Bu düzenlemeler sayesinde sadece ocakta 3 bin 168 konutun yabancı yatırımcı tarafından satın alındığını aktaran Babacan, geçen yıl yabancı yatırımcıya yaklaşık 40 bin konut satan sektörün, 2019'daki hedefinin 60 binleri bulduğunu söyledi.

Babacan, "Yabancı yatırımcının sektörümüz için çok ciddi bir potansiyel barındırdığını her fırsatta dile getiren bir şirket olarak, sektörümüzün belirlediği 60 bin konut hedefiyle 10 milyar dolarlık satış hedefinin bu yıl büyük rahatlıkla yakalanabileceğini düşünüyoruz." dedi.

Holdingin projelerinde de yabancı yatırımcı hareketliliğini gördüklerini ifade eden Babacan, bu hareketliliğin sürmesini beklediklerini kaydetti.