Dekorasyon
04 Tem 2014 15:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:27

Bu uyanıklara çok dikkat edin!

Markalaşmış mobilya firmalarının adını kullanan uyanıklar bu şirketlerin marka değerini de arkalarına alıp montaj işi yapıyor.

Bu uyanıklara çok dikkat edin!
Şirketin ismini kullanarak iş yapmak yasal olmadığı halde uyanıklar bu işin tanıtımını alelade cep telefonuna mesaj atarak tanıtıyorlar. Uyanıklar markaların ismilyle daha 'ucuza' montaj hizmeti sunuyor. Aynı zamanda vatandaşların cep telefonu bilgilerinin de bu uyanıklara nasıl servis edildiği merak ediliyor. Tüketici Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu'na göre bunun nedeni Meclis'te 6 yıldır bekleyen bir kanun...

Mobilya sektörü son yıllarda hızlı bir biçimde büyüyor. Sektörün en önemli ayaklarından biri ise montaj. Müşteriler aldıkları mobilyaları monte etmek ve kurma konusunda ürünü aldıkları şirketlerden profesyonel yardım alıyor. Bazı şirketler ise anlaşmalı oldukları firmalarla montaj hizmeti sunuyor. Fakat kimi uyanıklar ise firmaların üstünden para kazanmanın yollarını bulmuş.

IKEA, Koçtaş gibi mobilya satan büyük mağazaların marketlerin ismini kullanarak montaj hizmeti veriyorlar. Uyanıklar bu firmalardan alışveriş yapan kişilerin cep telefonlarına ‘x’ mağazadan aldığınız ürünlerin montajını daha ucuza yaparız gibi mesajlar atıyorlar.  Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye konuşan ve IKEA montajı yaptığını söyleyen bir firmanın yetkilisi, “Benim İstanbul civarında 600’e yakın ustam var. Daha uygun bir fiyata marka mobilya mağazalarından gelen ürünlerin montajını yapıyoruz. Bu firmalarla bir ilişkimiz yok. Müşteri bizi arıyor biz gerekeri yapıyoruz” dedi. Firma yetkilisi aynı zamanda bugüne kadar hiçbir büyük mobilya mağazasıyla bir sorun yaşamadıklarını da söyledi.



Firmaların cep telefonlarına attıkları tanıtım mesajlarından biri

BU FİRMALARLA BAĞLANTIMIZ YOK
Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye açıklama yapan IKEA, “IKEA, ürünlerinin çoğunu yassı kutularda, demonte halde sunuyor. Müşterilerimiz dilerse satın aldıkları ürünleri evlerine götürerek, kendileri monte edebiliyor. Dileyen müşterilerimize ise düşük bir ücret karşılığında nakliye ve montaj hizmeti veriyoruz. Müşterilerimiz bu hizmetleri, alışverişlerinden sonra, mağazalarımızdaki nakliye montaj bankolarına gelerek kolayca temin edebiliyor.

Nakliye hizmetini anlaşmalı olduğumuz kurumsal bir firma aracılığıyla sağlıyoruz. Montaj hizmetini ise konuyla ilgili uzmanlık ve iş güvenliği eğitimlerine sahip IKEA çalışanlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik profesyonel bir ekiple sunuyoruz. IKEA montaj ekipleri, randevuyla müşterilerimizin evine giderek, satın aldıkları ürünün kurulumunu gerçekleştiriyor. Kurumumuzun markasını kullanarak IKEA ürünlerinin montajını yaptığını belirten kişi veya kuruluşlarla, herhangi bir bağlantımız bulunmuyor. IKEA Türkiye olarak, müşterilerimizin memnuniyeti ve verdiğimiz hizmetin kalitesi en önemli önceliğimizdir. Bu doğrultuda hassasiyetle çalıştığımızı bilgilerinize sunarız” ifadelerini kullandı.