Sektörel
20 Şub 2013 10:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:16

Bu şehirlere yatırım yapan kazanacak

çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar gayrimenkulde kazancı yüksek illeri sıraladı.

Bu şehirlere yatırım yapan kazanacak

İstanbullu müteahhitlere çağrı yapan Bayraktar, "Kâr; İzmir, Bursa, Antalya gibi illerde gelin yatırım yapın" dedi.
 
Türkiye'yi hak ettiği yere getirmek için markalı inşaat firmalarına çok iş düştüğünü belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'da kâr marjını azaldığını, bu yüzden müteahhitlerin yeni şehirlere yatırım yapması gerektiğini söyledi.
 
Bayraktar, "İstanbul markalı konutların yoğunlukta olduğu ve Türkiye'ye yakışır projelerin üretildiği bir şehir. Ancak bizim diğer illerde de Türkiye'ye yakışır projelere ihtiyacımız var. Bu nedenle İstanbullu müteahhitler; İzmir, Bursa, Denizli, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep'e de yatırım yapmalı" diye konuştu.
 
Kârlı illeri sıralayan Bakan Bayraktar, İstanbul'da ise İspartakule'nin cazip olduğunu bildirdi. Bayraktar, ''Ispartakule'de yeri olanlar, evi olanlar veyahut proje yapmak isteyenler zaman içerisinde çok kârlı çıkacak" dedi.
 
2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nde konuşan Erdoğan Bayraktar, İstanbul'daki iki yeni şehir projesi hakkında da açıklama yaptı. Bayraktar'ın verdiği bilgiye göre, yeni şehirlerde ekolojik yerleşim alanlarına sadece bisiklet ve elektrikli araçlar girebilecek. Yeni binalar 'Enerji Tasarrufu Belgesi' almak zorunlu olacak. Kişi başına yeşil alan ise 18 metrekareyi bulacak
 
Zirvede konuşan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de inşa edecekleri yeni projelerde çevreye daha fazla önem vereceklerini bildirdi. Karabel, "Yapacağımız konutlarda karbon üretimi sıfır olacak" şeklinde konuştu.
 
 
Bakan Bayraktar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yetkili olduğu maketten satışın sigorta ile destekleneceğini kaydetti. Bayraktar, "Amacımız maketten konut satışını engellemek değil, maketten satışı sigorta ile destekleyerek vatandaşın mağduriyetini önlemek" dedi.