Konut Haberleri
06 Eki 2017 07:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:28

Bu şehirde adım atacak yer kalmadı!

A Milli Futbol Takımı maçları, otellerdeki doluluk oranını yüzde 90'a çıkardı. Bir süredir Anadolu'daki stadyumlarda oynanan maçların yeni adresi ise Eskişehir oldu.

Bu şehirde adım atacak yer kalmadı!
A Milli Futbol Takımı 3 yıldır tüm eleme ve hazırlık maçlarını Anadolu illerinde oynadı. Takımın yeni adresi ise Eskişehir oldu. 

Tıka basa doldu

Antalya’nın ardından ise Eskişehir geldi. Cuma günü 2018 Dünya Kupası Grup maçında İzlanda’yı Eskişehir’de ağırlayacak olan Milli Takım, ekonomik olarak Anadolu illerine de önemli bir katkı yapıyor. Eskişehir’e maç için şehir dışından 10 bine yakın taraftarın geleceğini söyleyen Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, “Maçın cuma günü oynanacak olması çok önemli. Taraftarlar haftasonunu da birleştiriyor. Haftasonu restoran cirolarının yüzde 80 artmasını bekliyoruz” dedi.

4 bin 400 yatak

Eskişehir’in tam anlamıyla bir futbol şehri olduğunu dile getiren Metin Güler, şu değerlendirmeyi yaptı: “Milli Takım maçları şehirde muhteşem bir atmosfer yaratıyor. Binlerce taraftar şehir dışından geliyor. Konaklama ve yiyecek-içecek sektörü ise cirolarını katlıyor. İzlanda maçının Cuma gününe denk gelmesi de bizim için çok iyi oldu. 10 bine yakın taraftar gelecek. Bunun yarısı ise cuma ve cumartesi konaklayacak. 2 gece 3 günlük bir haftasonu tatili planlıyorlar. Bu da şehirdeki ekonomiyi canlandıracak. Aslan payını oteller alıyor. Bölgede 4 bin 400 yatak kapasitesi var. Şuanda doluluk yüzde 90’lar seviyesinde.”