Konut Haberleri
13 Haz 2016 12:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:25

Bu şato Londra'daki evle aynı fiyata satılıyor

Londra emlak piyasasının ateş pahası olduğu tüm dünya tarafından bilinir. Ancak yapılan bir araştırma, Londra'daki ev fiyatlarının Fransa'daki şatolara eşdeğer olduğunu ortaya çıkardı...

Bu şato Londra'daki evle aynı fiyata satılıyor
Fransa'da yer alan şatoların Londra'daki evlerden daha ucuz olduğunun ortaya çıkması, Londra'daki evlerin ateş pahası olduğunun da adeta bir kanıtı.

Paris'in dışında bulunan ve Rihanna'nın da klibinde kullandığı bu şato, 3,85 milyon Sterlin. Tabii bu şato yerine, Londra'da iki apartman dairesi alabilirsiniz. 

Örneğin, Fransa'da bulunan 46 hektar alana sahip, 14 yatak odalı ve havuzlu şatonun fiyatı sadece 2,8 milyon TL. Dordogne vadisinde yer alan şato, havalimanına 15 dakika uzaklıkta. 13. yüzyılda inşa edilen şato şimdiye kadar 2 defa restorasyon geçirmiş.

Londra'nın herhangi bir bölgesinde bu fiyatın üzerinde birçok ev bulacabileceğiniz gibi; merkez Londra'da bu fiyata ev bulmak için ya çok şanslı olmanız ya da alacağınız mülkün çok eski ve yahut özel sebeblerinin olması gerek.

Küçük bir araştırmanın ardından; Merkez Londra'daki evlerin ortalama olarak 1.5 milyon Sterlin olduğunu, bunun da yaklaşık 6.5 milyon TL olduğu biliniyor...