Konut Haberleri
18 Eyl 2017 09:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Bu projelerden ev alan kazanıyor!

İstanbul markalı konut projelerinin üssü olmaya devam ediyor. EVA Gayrimenkul'ün araştırmasına göre mega şehirde markalı konut projelerinin sayısı bin 500'e yaklaştı. Forbes ise en yüksek getiri potansiyeline sahip projeleri sıraladı.

Bu projelerden ev alan kazanıyor!
Mega şehir İstanbul'da konut projeleri peşi sıra hayata geçmeye devam ediyor. Sektör devleri ise uyguladıkları kampanyalarla ev sahibi olmak isteyenlere cazip fırsatlar sunuyor.

Markalı konut projeleri yüzde 14 arttı

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin hazırladığı “İstanbul Markalı Konut Araştırması” da markalı konut arzının canlılığını rakamlarla ortaya koyuyor. Şirketin Şubat 2017’de yayımladığı “2016 İstanbul Markalı Konut Araştırması”na göre kentteki markalı proje sayısı önceki yıla göre yüzde 14 artarak bin 417’e ulaştı. Bu projelerde yer alan konut sayısı ise yüzde 12 aratarak 560 bine çıktı.

Şişli'de ev fiyatları fiyatlar cep yakıyor

Markalı konut projelerinde fiyatlar doğal olarak bulundukları bölgelerin ikinci el konut fiyatlarının üzerinde bulunuyor. Bu makasın büyüklüğü ise projelerin prim potansiyellerini etkileyen önemli kriterlerden. Eva Gayrimenkul Değerleme’ye göre markalı konutlarda en değerli bölge 20 bin lirayı bulan ortalama metrekare satış fiyatıyla Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksı. Anadolu Yakası’mn en değerli markalı konutları ise 17 bin 500 liralık metrekare fiyatıyla Bağdat Caddesi. En uygun bölgelerse Anadolu’da 2 bin 900 lira ile Şile, Avrupa Yakası’nda 3 bin 500 lira ile Esenyurt.

İşte en yüksek getirili 50 konut projesi

Yeni yatırım yapacakların işiyse hiç kolay değil. Markalı proje sayısının bin 500’e yaklaşması alım yapmak isteyenlerin karar vermesini bir hayli zorlaştırıyor. FORBES Türkiye de İstanbul’da satıştaki projeleri inceleyerek en yüksek getiri potansiyeline sahip olanları sıraladı...