Konut Haberleri
21 Tem 2017 10:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:18

Bu konteynerler hem ev hem de ofis oluyor!

Günümüzde gelişen teknoloji, hayatımıza inşaat alanında da yenilikler katıyor. Öyle ki, yük taşımak için kullanılan konteynerden bile hem ofis hem de eve dönüşen çok amaçlı yapılar üretilebiliyor.

Bu konteynerler hem ev hem de ofis oluyor!
İnşaat sektörü, her geçen gün yeni bir projeyle gündeme geliyor. Gelişen teknik ve yöntemlerle konteynerler bile lüks bir yapıya dönüşebiliyor. 

Ten Fold isimli bir firma, tüm duvar ve özellikleri kendi içinde katlı şekilde duran ve açıldığında kocaman bir eve veya ofis dönüşebilen konteynerler üretiyor.

Resmen bir origami nesnesi gibi katlı duran konteynerler, kapalı şekilde kolayca istenilen yere taşınıyor. Kullanılacağı yerde ise bir düğmeye basışla 5 katı büyüklükte bir açık alana dönüşüyor.

İnsanlar artık eski okul otobüslerini, kamyonetleri veya herhangi bir aracı bir eve çevirebiliyor. Hatta konteynerin ana gövdesinin üzerine güneş paneli monte edip, enerjini bile üretilebiliyor.

Modüler konteynerlerin fiyatları 100 bin Sterlin civarında. Ama talep arttıkça üretim maliyetleri düşecek ve daha fazla kişi bu ilginç çözümlere sahip olur hale gelebilecek.